Възможно ли е свалянето на 3-4 килограма да промени сексуалния ви живот? Отговорът е повече от категоричен – разбира се! Известно е, че свалянето дори и на малко килограми може да ни се отрази добре и на психиката, и на физическото състояние, което пък води логично до следващата стъпка – повишен сексуален апетит, пише tialoto.bg. Ето какво стои зад връзката между минусите на кантара и желанието в спалнята:

1. Повишено либидо

Наднорменото тегло или дори затлъстяването води до по-ниска издръжливост, мускулна слабост, метаболитни проблеми, висок холестерол и диабет. Всички тези фактори могат сериозно да потиснат сексуалния апетит. Ниското съдържание на мазнини и въглехидрати в диетата помага както за подобряване на общото здравословно състояние, така и на ефективността в леглото. А и на желанието.

2. По-малки размери, по-голямо самочувствие

Когато тялото се променя, самочувствието също се променя. А когато обиколките на тялото вървят надолу, комфортът в спалнята нараства именно заради по-високото самочувствие. Няма ги притесненията от това как партньорът ни вижда и какво мисли за тялото ни. Клинично проучване пък доказа, че загубата на тегло и при двамата партньори удължава като времетраене интимните ласки, увеличава близостта между двамата, а с това расте и вече споменатото либидо.

3. Издръжливостта нараства

Плюсовете на това човек да тренира са много. В случая трениращите имат още едно предимство – издръжливост, баланс, гъвкавост. Намаляват и рисковете от наранявания.

4. По-добро себеусещане

Отслабването може да ни помогне да оценим по-добре тялото си. Ако отслабването се случва по здравословен път, хората стават особено загрижени от това какво причиняват на тялото си.

5. По-добро кръвообращение

Упражненията помагат за по-доброто кръвообращение. Всяко действие, което увеличава притока на кръв към големите мускулни групи на бедрата и седалището, води и до по-добро кръвообращение по време на секс. Тук за добрия кръвопоток може да помогне и джинджифилът. А като спорт – йога, аеробика, кардио упражненията във фитнеса.

Още новини четете ТУК

TNS.bg