По-качествен и удовлетворяващ секс? Лесно постижимо е с няколко малки промени. Всичко, от което се нуждаете са само няколко съвета по Фън Шуй.

Става дума за древното изкуство и наука за балансиране на енергията в дадено пространство. То е разработено в Китай преди хиляди години като начин да се осигури здраве и добър късмет. Подозирали ли сте обаче, че подредбата на дома ви може да повлияе на вашата кариера, знания и сексуален живот?

„Единият от начините да балансираме сексуалната енергия в нашите тела, е чрез създаване на среда, която докосва всички сетива, по-специално в спалнята“, разкрива йога учителят Ниди Хуба. Концентрацията върху осъществяването на баланс и хармония в спалнята ще се отрази благоприятно върху любовния и сексуалния ви живот, добавяйки към тях повече удоволствие и страст, пише rozali.com.

Пет лесни начина, с чиято помощ може да предизвикате положителна любовна енергия във вашата спалня:

Изберете правилните цветове

Розовото и червеното са универсалните цветове, символизиращи любовта и секса. Ето защо, в зависимост от това какво искате да привлечете повече в живота си, заложете на червено или розово в своята спалня. Не е нужно да боядисвате стените в розово или червено, нито пък да си купувате завеси в тези цветове. Може да заложите на малките детайли като ваза в червено или розово, а защо не и килим.

Обърнете внимание на ароматите

Начинът, по който вашата спалня мирише, може да има голямо значение върху вашия сексуален живот. Както добре знаете, ароматите могат да бъдат едни от най-силните афродизиаци, ето защо трябва да се погрижите те да са приятни. Заложете на аромат на жасмин. Той е предпочитан от двойките, които правят тантрически секс, защото засилва любовните чувства и сексуалното желание. Друг подходящ аромат е този на иланг-иланга под формата на свещ или масло. За него също се знае, че увеличава сексуалното желание, както при жените, така и при мъжете. Аромат на роза или на портокал пък ще допринесе за увеличаване на енергията и подобряване на настроението.

Фокусирайте се върху малките детайли

Както възглавниците в леглото са две, така трябва да се постараете и всички други малки детайли също да са по двойки. Например, нощни шкафчета, лампи, свещи.

Изберете декора на стената разумно

Това означава никакви снимки на вашите деца, родители, приятели – все хора, чиито лица не бихте искали да гледате по време на секс. Вместо това изберете успокояващи абстрактни картини. Забравете за телевизора в спалнята. Според сексуалния Фън Шуй телевизорът излъчва електромагнитни вълни, които смущават желанието за секс. Дори и научни факти доказват твърдението, че телевизорът в спалнята може да бъде пагубен за сексуалния живот на двойката.

Използвайте подходящо спално бельо

Избирайте винаги меки чаршафи, приятни на допир. Същото важи и за вашето бельо. Нека материите бъдат в червено, ако искате да засилите сексуалната енергия в спалнята или пък в розово, ако се нуждаете от повече романтика и любов.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg