Ловци от пловдивско искат сурови наказания за бракониери , чиито „подвизи“ се появиха вчера във форума БГ ЛОВ и Фейсбук. Видеото показва как Петър Петров  с прякор Трапера и компанията му насъскват кучета с вълча кръв по млад сръндак и хищниците го разкъсват. Кървавата история е заснета край Генерал Тошево, в североизточна България.   

От записа се чува как ловците, или по-скоро бракониерите , в разрез с всички норми и закони на лова, оставят 3 огромни кучетата да убият животното .Ловците са в шок от грозната картина и настояват за бърза намеса на институциите.

„Изпълнителната агенция по горите , както и Ловно-рибарския съюз трябва спешно да реагират, защото подобни демонстрации на кръвожадност , прекрачва всякакви човешки норми. Това не е лов, а касапница. Тези хора трябва да бъдат арестувани и съдени. Това , което се вижда от видеото е по-лошо и от бой с кучета“, категоричен е Илиян Иванов, който е дългогодишен ловец и работи в системата на горите. 

Членовете на ловния форум също са втрещени от записа.“ Колеги ,аз изгледах няколко пъти клипа с надеждата,че тази сърна и намерена мъртва от кучетата! Но или аз се лъжа,или наистина тази сърна все още приритваше,когато бялото куче беше само на гърлото и! Ако е така ,това граничи с висша форма на идиотизъм!А пък качването на клипа ,доказва още веднъж,че някой хора все още се чувстват за безнаказани и богоизбрани! „ пише ловеца Захариев.

Авджиите за пореден път повдигат въпроса за  злоупотребите с разрешителните за лов на вреден дивеч. Според тях много техни колеги злоупотребяват с въпросните бележки и уж търсейки чакали, стрелят по дивеча в размножителния му период.

 А ето какво казва Иван Грозданов: 

Не виждате ли , че от хайки на чакали до феврури  по полските райони не остана сърна, дето дружинките от такива идиоти –най презрени и най- бракониери  да не са я убили. По принцип при тоталната липса на съзнание у някои индивиди, не бих ги нарекъл ловци и човешки същества, кучета се "учат" по подобни начини. Вината на държавата е, че е дала на вълци  да стопанисват дивеча си. 
Такива нещастни кучета би следвало да бъдат  незабавно отнети от въпросния им собственик и подложени на евтаназия. Антибракониерското ни законодателство трябва да бъде доста по-подробно, така че престъпните средства на бандитите – МПС, пушки, оптики, прожектори, капани, кучета- всичко да се конфискува . И билета да се отнема за цял живот..

Коментира се и целесъобразността на селекцията на въпросните „вълкашини“.  Мелезите са с руски корени, където е кръстона породата лайка с вълк. Тук се правят кръстоски в български породи. „Не е проблемът в породата, а във възпитанието и дресировката. Този трапер не обучава кучета, а убийци. От записа ясно се чува как казва „Малко е , остави го да се учи““ коментира Иванов.

Вижте ВИДЕОТО:

 

 TrafficNews.bg