Как да превърнем женските фантазии в реалност, се питат повечето мъже. Последните проучвания за сексуалните предпочитания на дамите показват, че това никак не е сложно. Просто следвайте съветите на специалистите.

Подготовката се оказва по-важна
Подготовката и любовната игра са ужасни думи за някои партньори, защото се предполага, че тя води към нещо особено важно и стресово за представянето, казва сексологът Бевърли Уипъл. Но и двамата ще се забавлявате повече, ако вместо като спирка по пътя към финала, я замислите като част от играта за наслаждение и опознаване тялото на другия. Три от всеки пет анкетирани от секс съветника жени казват, че са достигали най-разтърсващия си оргазъм още по време на любовна игра, а не в сексуалния акт. И когато класират уменията на партньорите си, жените винаги се оплакват от липсата на сексуално творчество и търпение у мъжа.

Не само проникването води до кулминацията
“Повечето млади жени искат техните партньори да използват ръцете и устата си по-често”, обяснява д-р Жулиета Ричтерс, асистент на д-р Уипъл. В проучването им над 90% от жените успяват да достигнат оргазъм, когато партньорите им използват орална и ръчна стимулация преди секс. Според друг показател от същото изследване 52% от дамите карат мъжете да скъсят този процес на задоволяване не защото не им е приятно, а защото се притесняват, че любимият ще изгуби търпение. Затова, скъпи мъже, не напирайте да “влезете” в нея веднага щом я видите гола. Колкото по-леко, бавно и нежно я докосвате, толкова по-бързо тя ще изпита удоволствие. Не забравяйте и презерватива, защото жените се отпускат и забавляват, когато не се страхуват от забременяване или полово предавани болести, пише Bulnews.bg.

По-доброто фокусиране води до по-горещ секс
Кой е начинът за отключване на най-смелите сексуални желания на една жена в леглото? “Страст”, отговарят 42% от анкетираните жени. “А това, мъже, означава да сте вътре в нея и да не се разсейвате”, съветва д-р Ричтерс. Сексът е вид важен разговор, при който трябва да сте концентрирани. Освен това, повечето дами казват, че се чувстват страхотно, когато усетят тежкото дишане на мъжа до себе си. Контактът с очи, хапането на езика и всяка друга физическа заигравка също е за предпочитане. Но ако директният поглед е силата ви, заровете лицето си във врата й и разходете езика си от ключицата до меката част на ухото. Прошепнете й защо сте луд по нея. Това със сигурност ще я побърка!

Топли крака, силни оргазми
“Най-сетне разбрахме защо жените се чувстват некомфортно и не получават много оргазми! Причината беше, че просто им е било студено на краката. Дадохме им чорапи, след което 80% от тях достигнаха върха на удоволствието”, казва д-р Жулиета Ричтерс. Това с чорапите не е никаква тайна. Амигдалата и префронталния кортекс в зоната на мозъка са отговорни за безпокойството и страха. “Там се произвеждат сигналите за опасност, но тяхното влияние силно намалява по време на оргазъм. А приятната обстановка, която включва стайна температура и топли крака, е важна за сигурността и спокойствието на жената”, добавя докторката.

Нежен означава много повече...
“С тази дума жените ви казват да сте по-чувствителни към техните сигнали”, казва д-р Уипъл. Бъдете нежни, не вадете веднага “пистолета”. Може да масажирате зоната около клитора без директен натиск на “малкия ви приятел”. А комбинацията от очакване и индиректен контакт ще донесе и повече страст, съветва сексологът.

Помагайте в домакинството
Седем от десет анкетирани жени казват, че помощта на мъжете в домакинската работа влияе супер стимулиращо на сексуалния им живот. Въпреки този важен фактор, мъжете вършат само около 30% от тази досадна работа, според д-р Ричтерс. Дамите от своя страна заявяват, че ще са много благодарни, ако партньорът им изчисти, сготви или пък измие чиниите. Вслушайте се в това, мъже, след подобно старание партньорката ви едва ли ще остане безразлична след вечеря, казва докторката.

И накрая - не правете докарването до оргазъм своя единствена цел.
Изследване от миналата година на списание “Сексуална медицина” установява, че стресът от сексуалното изпълнение значително намалява женската и мъжката възбуда. Каквото и да правите, не питайте жената до себе си: “Свърши ли?”? Това е объркващо и допринася за създаването на излишно напрежение между вас. На прав път сте обаче, ако се обърнете към нея със: “Харесва ли ти това? Да продължавам ли да го правя?” Защото жените не винаги получават оргазъм, но това не означава, че не са удовлетворени от вас, заключват сексолозите.