Ако сте се чудили, защо понякога пиекаем накриво или защо имаме мокри сънища, тази публикация, ще ви даде отговорите, както и на още няколко въпроса свързани с пениса.

Защо след еякулация, винаги има по няколко капки, които изтичат последни?

Точно като при урината, „последните капки са за бельото“. Разликата между урината и спермата е, че капките изтичат, няколко минути по късно. Др. Сонщайн обяснява защо “ Тестостеронът е по -гъст, което отнема повече време на гравитацията, да изтече течността през цялата уретра, затова не можеш да „изтръскаш“ последните капки сперма.

Защо пенисът се свива, когато еякулира?

Джордж Костанца дава обяснение „Свиването се получава от  разликата в температура. Когато е студено, скротума се свива, когато е топло се отпуска, и тъй като телесната температура е по-голяма от околната, когато спермата минава през канала на пениса и излиза, минава през различни температури. Тестостеронът се произвежда на една температура и когато минава през друга, скротума се свива.

Защо сутрин имаме ерекция?

Теорията е, че тя предпазва от нощно напикаване. Когато мъжът е еректирал, уринирането става по трудно, затова мозъка изпраща сигнали за ерекция. Което означава, че ерекцията не е само при възбуда, а просто „програма“ на мозъка, за използване на различни функции. От сексуални, до защитни.

Защо някои хора имат „мокри сънища“?

При производството на повече тестостерон, тялото отделя излишното количество. Повечето случай, мокрите сънища са при пубертетите, тъй като тогава, тялото произвежда най-много тестостерон, с цел развитие и оформяне. При зрелите мъже, мокрите сънища, стават по голяма рядкост, тъй като не се произвежда толко излишно количество сперма.

Защо след еякулация, урината излиза под друг ъгъл.

Пикаене настрани, защо? Това се получава, защото остават, частици от спермата в пикочният канал (тъй като е по гъста). Така канала се получава един вид с препятствия, и се оправя след прочистване. Когато урината измие канала.

Защо при някои мъже, пенисът  нараства повече, от колкото на други?

Всичко е до ген. Ако мускулите са по еластични, те са по стегнати в началото, и при отпускане ерекцията става по голяма, докато при по големите нееректирали пениси растежа е по малък, тъй като мускула е по отпуснат.

Защо урината е жълта, каквото и да консумираме?

В бъбреците, се съдържа химикал наречен „уробилин“ който помага за разграждането на течностите. Химикала е жълт на цвят, това е причината да уринираме в жълто. Колкото по често пикаем, толкова по безцветна става, защото не можем да произведем толкова уробилин за толкова кратко време.

Защо понякога по време на секс, пенисът спада?

Ако по време на секс пенисът спада, значи е от стрес. Нервите в тялото и мозъка, са под напрежение, и мозъка подава сигнал за прекратяване на ерекцията и започване борбата със стреса. Когато се вземат различни медикаменти, като Виагра, те блокират мозъка и той, не дава сигнали за спадане на ерекцията.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg