Темата за гледането на порно продължава да провокира дебати и противоречиви коментари. Скорошно проучване на тема „Щастлив и здравословен сексуален брачен живот“ се опитва да идентифицира какви са сексуалните тенденции в живота на семейните хора, пише Tialoto.

От него става ясно, че 26% от участвалите „четат заедно еротика“, докато 23 % гледат порно заедно с партньора си. Здравословно ли е това за връзката или може да има негативно действие върху интимния ви живот?

Какво точно гледате

„Порно“ е доста всеобхватен термин и може да бъде съотнесен към куп неща. От една страна съвременното порно е все по-реалистично с по-естествени женски форми и движения. Това може да е полезно за двойките, тъй като няма да надвишава много очакванията им. Ако обаче гледат порно с фетиши и то се нрави повече на единия, отколкото на другия, може да доведе до разногласия и кавги, тъй като двамата партньори вече ще се възбуждат от различни неща.

Повод за разговори

Доста двойки намират темата за секса за табу и не си казват какво и как им харесва. Гледайки порно заедно, може да оставят задръжките и притесненията настрани и да комуникират най-накрая какво ги притеснява или какво биха искали да опитат.

Идеи

Гледането на порно е нож с две остриета, защото може да вкара налудничави идеи в нечия глава. Казано по друг начин, някой от партньорите може да пожелае да пренесе видяното в спалнята, а това никак да не се хареса на половинката.

Себепознание

Ако гледате порно в компанията на любимия и той реши да боготвори тялото ви, вдъхновен от екрана, това може да ви помогне да приемприемете тялото и сексуалността си по друг начин и да събудите „тигрицата“ в себе си.

Източник: bulnews.bg