Ако сте необвързани, то най-вероятно често ходите на срещи. И сигурно до болка ви е омръзнало те да не протичат според вашите представи, затова може би е добре да помислите как да подобрите поведението си, така че романтичните срещи да минават по-гладко.

В началото на всяка година си даваме обещания да се храним по-здравословно, да се движим повече, да бъдем по-позитивни. Но забравяме да си обещаем важни неща, свързани с любовта и връзките. Ако и вие все още не сте си дали обещания, има време, дайте ги сега. Помислете какво може да промените в отношенията си с другите и как да подобрите срещите си. Ще ви помогнем с няколко важни идеи:

Знайте кога да кажете „Не“

Много често по време на среща жените се чувстват притиснати от очакванията на господата. Дори и да харесвате силно човека срещу себе си, не означава непременно, че бързо ще скъсите дистанцията и ще минете на следващо, по-интимно ниво. Но пък често очакванията на мъжете са точно такива, че щом установят контакт, е редно да се премине към следващата стъпка, а именно – целувка, ласки и дори секс. В такива ситуации се научете да казвате „Не“, щом го чувствате. Не е необходимо да го казвате агресивно, обвинително, сърдито. Но бъдете твърди в позицията си и не се страхувайте, че ще обидите човека срещу вас. Вие сте по-важни пише Az-jenata.bg.

Но също така кога да казвате „Да“

Докато е съвсем в реда на нещата да кажете „Не“ в ситуации, в които не се чувствате добре, също така трябва да знаете кога да поощрявате и казвате „Да“. Кажете „Да“ на повече първи срещи, на повече излизания с приятели, на повече опити да направите нещо ново и различно.

Не изчезвайте просто така

Понякога е много изкушаващо просто да се изпарите от една зле протичаща среща, да не вдигате телефона, да не отговаряте на съобщения и имейли, но наистина не е редно и ще ви донесе повече негативна енергия, отколкото си представяте. Поставете си за цел да бъдете честни и откровени, без да ставате груби (освен ако не се налага). Кажете своето мнение свободно и се освободете от бъдещи ангажименти с този човек, ако нямате желание за повече срещи, но бъдете искрени.

Бъдете по-разкрепостени

Лесно е да зачеркнете веднага някого, който не отговаря на всичките ви изисквания и така е много удобно. Но пък може да ви лиши от възможността да се запознаете с наистина интересен и ценен човек, само защото не отговаря на един-два от вашите скъпоценни критерии. Освободете се от предразсъдъците си и си позволете да общувате с човек, с когото не сте и предполагали, че имате допирни точки. Опитайте поне веднъж през тази година. Може да се изненадате приятно.

Бъдете ясни

Независимо дали търсите сериозни взаимоотношения или искате просто да се забавлявате, поставете картите на масата и бъдете честни с човека отсреща. Ако смятате, че той има различни от вашите намерения, не го заблуждавайте, а му покажете или кажете, че не е на прав път.

Не се притеснявайте да питате

Ако това е нещо, което ви е притеснявало на предишни срещи, време е да го коригирате. Не се стеснявайте да задавате въпросите, които живо ви вълнуват и искате да знаете отговорите им.

Пишете или се обадете, когато имате желание

Кажете „Стига“ на тези безумни правила кой на кого трябва да се обади пръв след срещата, след колко време е удобно да се свържете с него/нея и т. н.. Това са отживелици и наистина не бива да се ръководите от старомодни правила според етикета на първите срещи. Ако имате желание да му/ѝ пишете веднага след срещата, направете го. Сбогувайте се с тази напълно излишна скромност. Съдбата обича смелите!