Истината е, че редовните тренировки подобряват сексуалния живот на всеки човек. Хората, които спортуват редовно, имат по-голяма увереност в тялото си, по-силни и гъвкави са, а секрецията на ендорфини в телата им е по-голяма, пише tialoto.bg. Последните изследвания показват, че човек трябва да спортува поне по 20 минути на ден, за да се наслаждава на секса повече.

В допълнение към кардио и силовите тренировки, гъвкавостта също е от решаващо значение за по-добрия и качествен секс.
Ако сте гъвкави, ще си спестите някои болежки по време на експериментирането с нови пози в леглото. Ето и серия от 10 упражнения, които ще подобрят времето ви под завивките:

1. Клекове - Те са страхотни за тонизиране и оформяне на краката и дупето. Плюс това клековете ще ви подготвят за онези моменти, в които искате да бъдете отгоре (върху партньора си). Как да ги правите: Застанете с изправени крака на ширината на раменете. Поддържайте петите залепени за пода и не се огъвайте в кръста. След това сгънете коленете, сякаш сядате на стол. Можете също така да включите три до пет-килограмови тежести в ръцете си, които да вдигате на височината на рамото докато клякате.

2. Поза мост - Тази поза укрепва вътрешната част на бедрата, ръцете и прасците и стяга задните части, освен това мускулите на тазовото дъно също се стягат, което може да доведе до по-силни, по-контролирани оргазми. Когато правите мост, опитайте се да задържите позата поне за 30 до 60 секунди. 

3. Повдигане на таза - Това упражнение укрепва тазовото дъно и долната част на гърба, стяга корема и подготвя тялото за доста от по-сложните секс пози. Опитайте се да правите 20 до 25 повторения в три до пет серии всеки път.

4. Упражнения за баланс с фитнес топка - Това е едно от най-добрите упражнения за укрепване на коремните мускули, ръцете и гърба, и за подобряване на цялостната стабилност на тялото.

5. Планкове - Тази поза е един от най-ефективните начини за укрепване на цялото тяло. Тя ще увеличи вашата издръжливост не само във фитнеса, но и в спалнята.

6. Коремни преси – горна и долна част едновременно - Те подобряват баланса на тялото и вашия контрол над него. След като приключите 3-5 серии по 15 пъти коремни преси, застанете във V позиция и започнете да се люлеете леко на опашната кост, за още по-добър баланс.

7. Екстенция на краката от седнало положение - Трябва да можете да разчитате на силните си крака в спалнята, само така можете да бъдете по-издръжливи по време на секс. Правете най-малко две до три серии от по 10 повторения за всеки крак.

8. Упражнения за трицепс - Трицепсът ще ви поддържа стабилни по време на секс, затова не пропускайте упражненията за този мускул. Ако правите тези упражнения на стол (като на снимката долу), ще работите и за дупе.

9. Лицеви опори - Те също укрепват раменете, ръцете и краката, но като допълнителен бонус подобряват здравината на гърдите.

10. Поза кобра - Тази поза от йога работи върху много мускулни групи, долната част на гърба, ръцете, раменете. Освен това по време на стречинг се увеличава енергията в тялото и притокът на кръв към областта на таза. Задържайте тази поза в продължение на около 15 до 30 секунди.

Още новини четете ТУК

TNS.bg