Най-различни странични фактори могат да ти попречат да го получиш.

Ето тайните врагове:

Прашки и корсети

Те имат супер сексуален  вид. Но ако ги замениш с меки памучни бикини, шансът да бъдеш (а не само да изглеждаш) секс-бомба, се увеличава многократно. Ето защо: пристегнатото бельо може да наруши кръвообращението ти. Притокът на кръв, който е необходим още в началото на секса, за да достигнеш после до оргазъм, намалява. С други думи, възбуждаш се, но така и не успяваш да стигнеш до края, пише Cosmopolitan.bg.

Слаби мускули

Нужна им е тренировка. Без нея те се отпускат и даже може да атрофират.. Мускулите на влагалището не правят изключение. Ако няма физическа активност, те също се отпускат. А оргазмът е съкращаване на мускулите. Затова редовният (да кажем три пъти в седмицата) секс е добра тренировка. 

Нередовност

Ако не практикуваш редовно секс, няма да стигнеш далеч с оргазмите. Нередовните плътски занимания с големи прекъсвания водят до загуба на еластичността на вагината. Жалък факт!

Преяждането

Няма как вечеря, която се състои от много ядене, да ти помогне да изпиташ оргазъм. Цялата кръв е в корема, за да смила. За храносмилането са нужни не само време, но и сили и най-вече добро кръвоснабдяване. Идеалният вариант е да ядеш минимум три часа преди секс!

Възрастта

Може просто още да не си дорасла до оргазма. Според статистиката две трети от жените го изпитват за първи път около 30-годишна възраст или след раждането на дете. Това е свързано с промените в хормоните в организма. При много момичета на двайсет и няколко години все още няма стабилен хормонален баланс и затова може да имаш готин секс, но не и оргазъм. Жените, прекалили с четенето на поезия също страдат от осезателна липса на оргазми.

Никотин

Според медицинските изследвания, кутия цигари на ден води до липса на оргазъм при всяка десета жена.

Коктейлите

След няколко питиета ти се прави секс до сутринта? Сигурно е така. Причината е във фермента, който е нужен за разграждането на спирта, но за съжаление алкохолът е като упойка – понижава чувствителността на ерогенните зони и получаването на оргазъм става доста проблемно.

Лекарства

Хапчетата против алергия и грип и болкоуспокояващите, дори за глава, влияят... зле.

Плюшената ти играчка

Психолозите смятат, че плюшените играчки и куклите в спалнята пречат да се разделиш с табутата от детството си. Когато видиш плюшената си играчка, ти подсъзнателно се връщаш към поведението на петгодишно дете. За какъв оргазъм можем да говорим?

Студените крака

Дори да не ти се вярва, преди години холандски учени открили по ходилата особени рецепторни клетки, които били пряко свързани със сексуалното удоволствие. Това обяснява защо масажът на ходилата е всепризнат еротичен способ. Учените установили, че температурата на женските крака влияе на силата на оргазма.