Сексът е удоволствие, на което обаче не всички се радват. Съществуват многобройни причини, които могат да доведат до „сексуален застой” – липса на партньор, заболяване, пътуване или просто ежедневната рутина в комбинация с голям стрес и много задължения. Няколко дни без секс лесно могат да се превърнат в седмици или дори месеци. И преди да се усетите, че вече не водите полов живот, сексът спира да ви липсва. Отсъствието му от вашето ежедневие се превръща в нещо напълно нормално.

По-голяма част от хората са преживявали подобни периоди. И макар че те самите може да не са страдали от този факт, в тялото им със сигурност са се случвали някои негативни промени, пише rozali.com. Липсата на секс може да доведе до намалена концентрация, чувство на тъга, малко или никакво либидо, повишен риск от здравословни проблеми и други.

9 неща, които се случват с тялото ви, когато спрете да правите секс:

Разболявате се по-често

Специалисти са категорични: липсата на сексуален живот отслабва имунната система. Това от своя страна прави вашия организъм много по-податлив на простуди и други заболявания.

Нивата ви на стрес се увеличават

Когато не прави секс, човек може да се почувства по-стресиран и тревожен. Това се дължи на факта, че по време на забавленията в леглото тялото отделя голям брой хормони на щастието. При липса на секс обаче такива няма. Изследвания дори доказват, че човек, който не прави секс, по-трудно се справя в екстремни стрес ситуации.

Мъжете са застрашени от проблеми е ерекцията

Пенисът е мускул, който се нуждае от редовни тренировки. Ето защо, ако един мъж дълго време не прави секс, това повишава риска от еректилна дисфункция, както и от преждевременна еякулация.

Сънищата ви ще се променят

Ако в реалността не правите секс, има голям шанс да започнете да сънувате, че го правите.

Либидото ви намалява

Специалистите обясняват, че колкото повече време без секс минава, толкова повече либидото на човек намалява. Това е така, защото липсата на сексуален живот се превръща в нещо напълно нормално.

Може да се отдалечите от своя партньор

Ако сте във връзка, но не правите секс, това може да се отрази на отношенията ви с вашия партньор. В подобна ситуация има голям шанс да се намеси трети човек. Не забравяйте, че сексът е важна част от здравата връзка.

Самочувствието ви може да пострада

Липсата на секс може да накара жената да се чувства по-малко привлекателна, а по този начин и нейното самочувствие да намалее.

Вагиналните стени отслабват

Сексът сам по себе си е като тренировка на Кегел. Така че колкото повече секс правите, толкова по-стегнати вагинални мускули ще имате. Обратната взаимовръзка също е налице.

При мъжете риска от развитие на рак на простатата се увеличава

Резултатите от изследване показват, че мъжете с редовен сексуален живот са изложени на 20% по-малък риск то рак на простатата. Едно от обясненията е, че честата еякулация може да премахне потенциално вредните вещества от простатата.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg