Със сигурност може да се каже, че мнозина биха посочили изневярата като най-вредното нещо, което човек може да направи в една връзка. Но има нещо още по-крадливо, което може да подкопае едни отношения отвътре.

 Ежедневните отрицателни взаимодействия показват колко егоистично може да действаме, колко студени може да бъдем и колко несправедливо може да се отнасяме към партньора си. Проблемът започва, когато една двойка започне да има постоянно негативно взаимодействие и упорити негативни мисли за другия като егоист, неподдържащ или дори пренебрегващ собствените ни нужди. Това поведение от страна на единия или двамата членове на двойката води до „ежедневно отчаяние“, което не позволява никакво време за възстановяване и поправка на връзката.

Това може да го накара да загуби „своето специално значение“ и в крайна сметка да се почувства заменим. Става опасно, когато двойката започне да игнорира проблемите и единият от двамата започне да сравнява партньора си с другите. Няколко признаци по-вредни от изневярата за връзката

Никога не казвате „благодаря“

Не казвате „моля” и „благодаря”. Хората трябва да се чувстват оценени. Ако се чувстват оценени, тогава настроението им е по-добро и всичко като цяло е по-добро.

Приемате другия за даденост и е начин за удобство

 Когато човек спре да полага усилия в отношенията, става мързелив и дори забравя да полага грижи за себе си. Той се самозадоволява от успехите в работата, които помагат за финансово спокойствие и в живота. Когато започне да вярва, че някой го обича, независимо от всичко, което той ще сътвори. Напълно нормално е да се чувствате комфортно с някого и да спрете да действате полагате кански усилия, както е било в начало то на връзката, когато и двамата напасвате световете си. Но нещата се влошават, когато единият или и двамата изобщо престанат да полагат усилия. Ако имате скучен, рутинен живот като двойка, това не е добре. Трябва да продължите да правите нови неща един за друг и от време на време да полагате усилията, които сте правили в началото. Трябва да подклаждате огъня понякога.

Липса на доверие

Липсата на доверие наистина може да обърка отношенията. Това е толкова вярно и толкова важно. Доверието е една от най-важните части на всяка връзка. Ако си нямате доверие, това нищо за вас няма да е дългосрочно.

Винаги сте залепени за телефона или компютъра

Не може просто да разговаряте с партньора си, без да се налага да поглеждате през 5 минути в телефона си. И двамата залепени за тези джаджи през цялото време. Това е странно и не е наред.

Не сте обичливи

Задържането и непоказването на обичта е наистина вреден навик в една връзка. Някои хора се нуждаят от това от израз на любов, а други дори не функционират добре без него.

 Действате арогантно и превъзхождащо един към друг

Това може да бъде наистина вредно, тъй като разкъсва самочувствието на половинката ви. Да се отнасяте снизходително към някого е ужасно. Взаимното уважение е много важно. Не назидавайте другарчето. Вие сте партньори!

Липса на комуникация

95% от щетите във връзките биха могли да бъдат отстранени, ако хората просто отделят време, за да обяснят ясно как се чувстват.

Лъжете за малките неща

Съгласете се, че няма как да не си помисли другият, хванал ви в лъжа, за какво голямо бихте послъгали, след като ви се налага да шикалкавите за нещо толкова дребно.

Чакате прекалено дълго, преди да обясните, че нещо ви гневи

Нещата трябва да се казват навреме, ако искате да не ескалират. Ако сте ядосани, кажете го точно в момента на случването. Не чакайте, защото това ще доведе само до огорчение и негодувание, което ще привлече до повече гняв и цялото нещо ще се раздуе повече, отколкото би трябвало да бъде. Но, разбира се, има взаимоотношения, при които доверието е основата, доверието е тухлената стена, доверието е покривът. Има грижа за това как се чувства партньорът им и те знаят, че партньорът им наистина се интересува и от усещанията на половинката си. Удоволствието да се правите щастливи е много по-важно от собствените изгоди.

Както всички знаем, никоя връзка не е перфектна. Умно е да бъдете реалисти по отношение на нечии очаквания и да знаете, че известна доза разногласия е нормално явление във връзката.