Отдаването в една връзка е може би най-важното за нейния успех. Всеки би желал да има партньор до себе си, който не само го обича, но и му е отдаден емоционално. Това е едно от най-големите доказателства за любовта. Липсата на отдаденост крие много рискове и ни кара да се съмняваме в изневери, измама, лъжи, потайност, несигурност кога партньорът ни просто ще си тръгне от нас.

Кои са начините, по които се опитваме да разберем дали някой ни е наистина отдаден?

Следим кога ще ни се обади. Броим минутите и часовете до следващото съобщение, което ще ни изпрати. Внимаваме дали ще каже „обичам те“ и кога точно ще го каже, как ще го каже. Всички тези фактори са важни, но изобщо не са най-важните и показателните за това дали един мъж ни обича истински и е отдаден само и единствено на нас, пише Az-jenata.bg.

Как тогава да разберем?

Единственият солиден отговор, който науката дава, е саможертвата. Компромисите, които половинката ви е склонна да направи заради вас, засвидетелстват истинската обич и отдаденост.

Учени от Нидерландия провели проучване, което доказва важността на саможертвата като показател за отдаденост във връзката. Според тях, най-важното поведение на партньора в една връзка е степента му на готовност да се откаже от неща, които обича в името на това да е до половинката си.

Можете да разберете дали партньорът ви е отдаден и загрижен за вас и дали ви обича по това дали е готов да се лиши от ходене на мач, защото сте болна например. Или дали ще отложи срещата си на по бира с приятели, защото е забравил, че сте на вечеря у родителите ви. Дали ще се съгласи да ви придружи на кино, въпреки че филмът не е по вкуса му.

Всички тези малки сигнали, които подсказват, че половинката ви е готов да пренебрегне себе си заради вас, говорят изключително много за неговата отдаденост. Те са много по-показателни, отколкото едно вербално „обичам те“.