Мълчанието убива страстта в леглото, уверени са сексолозите. Макар и прекалено тънките стени и отворените прозорци да правят съседите неволни свидетели на страсти ви, не си заслужава постоянно да жертвате истинското си удоволствие заради тяхното спокойствие.

Въздишайте и стенете, нека партньорът ви знае, че стремежът му да ви достави удоволствие не е останал без резултат.

Стонът – издишане на въздуха с участието на гласа, премахва притеснението, отпуска напрежението в мускулите, което от своя страна увеличава възприемчивостта към ласките. А викът, който сам по себе си е силно физическо действие, засилва интензитета на другите преживявания. Ако партньорите едновременно издават стонове или възторжени викове, между тях се заражда особено чувство на единство.

Мръсните думи

Те възбуждат... Но не винаги и не всички. Важно е любовниците да имат еднакъв речник. Но е необходимо време, за да се получи това, пише Rozali.bg. Думите, разбирани и от двамата дори само при намек, изразите, които те са натоварили  с особен еротичен подтекст, това е таен език, който превръща партньорите в едно цяло и им доставя несравнимо удоволствие.

Грубоватите думи и ругатните в леглото също са способни да увеличат възбудата. Но хората, които не се свикнали с подобен начин на поведение между завивките, може и да се изплашат. Затова е добре в началото да ги произнасяте внимателно, шепнейки и следейки за реакцията на партньора. Важно е също това любовно общуване да не се ограничава само във секса, защото представете си как би подействала груба фраза на жена, която никога и никъде не е чувала нежни думи от половинката си. 

Не е задължително да произнасяте сакраменталната фраза „обичам те“ . Има и други начини да изразите радостта си от факта, че сте заедно:

„хубаво ми е с теб“, „приятно ми е, когато си до мен“, „чувствам се спокойна в моментите, когато съм в ръцете ти“.

Никога не са излишни и комплиментите за външността на партньора.

„Дори да предположим, че ние сме напълно уверени в своята привлекателност, е приятно да получим потвърждение и от човека, който е с нас“ съгласяват се специалистите. Прието е да се счита, че на мъжете им харесва, когато жената възпява достойнствата на „мъжкото им достойнство“. Ако не се получава, дори лъжейки, да се възхитите от размера например, съвсем спокойно можете да намерите и други думи в негова защита. Всичко зависи от същия този речник, за който споменахме и в началото.

Разбира се, не всички разговори в леглото са от полза. Не бива да задавате прекалено много въпроси: „Така на теб добре ли ти е? А така? Оргазъм получи ли?“ Те единствено ще извадят наяве неувереността ви, която като нищо може да предадете и на половинката си.

„В такива моменти той ще започне да се самоанализира, вместо да се отдаде изцяло на удоволствието“ категорични са сексолозите. Също така те препоръчват да се избягват реплики от рода на тези, които знаем от един стар виц: „Скъпи, трябва да пребоядисаме тавана“.

Ако искаме да запазим любовното настроение, разговорите на битови теми е по-добре да оставим извън стените на спалнята и за друго време. В още по-голяма степен това се отнася за изясняването на отношенията.

В съзнанието си ние неволно свързваме мястото с тези събития, които се случват там. Караниците и дори само лошите мисли лишават спалнята от романтика. Да обсъдите началниците, роднините, плановете си за почивка или каквото и да е различно от секс, задължително трябва да оставите за друг, по-подходящ момент.