Този период е идеален за намаляване на телесното тегло. Прочетете как е свързано това с хороскопските знаци!

Овен: 

[/userfiles/files/header_image_64b998126320130321104041_Article_20Main_20-_20Aries.jpg]

Овните отслабват бързо. За тях е препоръчителна диета, базирана на протеини, много месо без масло и редовен спорт.

Телец:  

[/userfiles/files/header_image_ab29ca122420130418115436_Article_20Main_20-_20Taurus_20-_20Zodiac_20Signs_20by_20Shamekh.jpg]

По лесно ще накарате представителите на зодия Телец да се промъкнат през ухото на игла, отколкото да бъдат на диета, но когато дойде и този ден, с него няма шега. Със своята характерна упоритост те могат да отслабнат колкото поискат, особено, ако заложат на спорта  - тенис или бягане.

Близнаци: 

[/userfiles/files/header_image_Zodiac_Signs_by_Shamekh_-_Gemini_-_Fustany.jpg]

Отслабването при Близнаците си прилича с техния характер – те могат да дебелеят и отслабват по няколко пъти в годината. Обичат бързите диети. А храненето късно вечер им е любимо...

Рак:  

[/userfiles/files/header_image_Article_Main_-_Cancer.jpg]

Раците винаги имат причина за богата трапеза – тъгата стопяват в бисквитки, а щастливата любов празнуват с банкети. Когато са на диета, задължително трябва да се игнорират семейните обеди, а на бабите, лелите и майките да се забрани да приготвят красиви сладкиши. Диетата им се състои от лека кухня, базирана на риба, зеленчуци и много вода.

Лъв:

[/userfiles/files/header_image_Article_Main-Leo_-_Zodiac_Signs_by_Shamekh.jpg]

Лъвовете с тежко сърце се насочват към диетата, но трябва да се погрижат да се приведат във вид за летния период на годината. За тях е препоръчително да залепят снимка на любимата си манекенка на вратата на хладилника или още по-добре снимката на красиво момче, което планират да завладеят с вида си, пише Cluborfei.com

Дева: 

[/userfiles/files/header_image_Article_Main-Virgo-Zodiac_Signs_by_Shamekh.jpg]

За девите са идеални таблиците с калории. В ресторант те вадят калкулатора и събират изяденото, реагират скептично на всяка капчица масло в салатата. За тях е най-добре да се информират за здравословните храни, за това как работи метаболизма при определена диета и т.н. С нос забит в наръчник от типа "Слабейте здравословно и трайно", изобщо няма да помислят за храна.

Везни:  

[/userfiles/files/header_image_Article_Main-Libra-Zodiac_Signs_by_Shamekh.jpg]

За да изгреят Везните в провокативна рокля на парти или лятна почивка с новата любов: те ще дарят и последните си атоми енергия, за да издържат диетата. Когато имат психически кризи може да отидат на масаж, солариум или йога, за да се отпуснат и да забравят колко им липсва любимия шоколад "Милка".

Скорпион: 

[/userfiles/files/header_image_Article_Main-Scorpio-Zodiac_Signs_by_Shamekh.jpg]

Скорпионите приемат диетата, само когато искат да направят големи промени в живота си - връщането от пепелта е тяхната специалност, така че защо да не го променят? Крайната цел е победа над себе си и другите, за което са в състояние и да гладуват.

Стрелец: 

[/userfiles/files/header_image_a4cae911a020121121212219_Article_20Main_20-_20Sagittarius.jpg]

"Малките фалшиви диети" не са решение за Стрелците. На тези гастрономи им е необходимо предизвикателство под формата на някакъв спорт и туризъм. Те се нуждаят от диета, която се основава на китайската поговорка: "През деня, ям с приятел, а вечер с врага".

Козирог: 

[/userfiles/files/header_image_4cfd78a1cd20121221211059_Article_20Main_20-_20Capricorn.jpg]

Козирогът има излишък на самодисциплина. Природата често им дава хубаво телосложение, така че когато веднъж решат да отслабнат, веднага ще го постигнат и то без особени усилия. Съответстват им аскетичните диети, а някои експериментират и с гладуване чрез сокове, семена и др.

Водолей: 

[/userfiles/files/header_image_efb2545a9620130124132352_Article_20Main_20-_20Aquarius.jpg]

Водолеите не искат да се занимават със собствения си вид тука така. Реагират само когато става въпрос за здравето и интересът към правилния начин на живот (повечето от тях са вегетарианци, макробиотичари и т.н.). Ако се решат на диета, трябва да консултират с диетолог, тъй като не се отличават с физическа издръжливост.

Риби: 

[/userfiles/files/header_image_621ffddbbe20130220153350_Article_20Main_20-_20Pisces.jpg] 

Диетата при някои Риби е ежедневно явление и често говорят, че "не ядат толкова много", преди да поставят бисквитката в устата. Или са наследствено корпулентни (или изключително малки), а корема им може да бъде и от склонността към алкохола. За тях разнообразните и забавни диети са онези, които са пълни с плодове и зеленчуци.