Защо жените изневеряват на съпрузите си? Отговор на този въпрос е потърсило мащабно проучване на чуждестранния сайт за запознанства „Gleeden“. Почти 9 от 10 дами, участвали в допитването, са заявили, че се вбесяват... от липсата на помощ в домакинството.

Възможно ли е това да бъде основната причина? В изследването, проведено под формата на интернет допитване, са взели участие общо 10 000 французойки. Всяка от тях трябвало да попълни анкета, в която да отрази настроенията от интимния си живот.

Резултатите са смайващи, пише tialoto.bg:

73% от френските дами са споделили, че в даден момент са изневерявали на съпрузите си. Основната причина за прелюбодеянието жените намират в нарастващото напрежение между тях и партньорите им.

84% от жените твърдят, че битовизмите в най-голяма степен са отговорни за появата на търкания между влюбените. Така се пропуквало и доверието помежду им.

Според изследователите, когато между двама души, които живеят заедно, се появи яростно противоречие за дребни неща (като например кой да просне прането или кой да пусне прахосмукачката), най-потърпевши са представителите на нежния пол.

Данните от допитването показват, че една от десет дами е изневерила заради дребни кавги от ежедневието, които са поставили дистанция между нея и съпруга ѝ.

Подобни резултати бяха публикувани и в журнала „Брак и семейство“ през лятото на 2016-та. Американското изследване показва, че когато съпругът отделя по 7 часа седмично за домакинска работа, качеството на сексуалния живот се вдига 5 пъти.

TrafficNews.bg