Повече от 2/3 от мъжете на средна възраст нямат пълноценен полов живот основно поради физическа невъзможност да задържат достатъчно дълго време ерекцията, показва анализ на данни от световната здравна статистика.

Анкетирани мъже посочват още като проблеми намалено или липсващо желание за секс поради неудовлетвореност на партньорката от контакта, намаляване на удоволствието от половия акт. 

Когато проблемите с получаването на ерекция зачестят, се стига до импотентност. В този случай вече е необходима продължителна терапия от физическо и психологическо лечение. Първо се започва с разговори с партньорката, за да се установи дали близостта между двамата все още съществува.

Тя не бива да притиска или да съжалява партньора си, а да му помогне отново да се почувства пълноценен в секса. Следващата стъпка е посещението при сексолог, който също трябва да повлияе на мъжката психика, така, че да върне увереността и самочувствието му на сексуално активен мъж.

Съответното медикаментозно лечение, назначено от специалист, би трябвало окончателно да реши проблема, но ако се окаже недостатъчно, се прилагат и инжекции за импотентност. При всички случаи едно е сигурно – импотентността се лекува! Сексологията е стигнала толкова напред, че еректилната дисфункция, независимо от стадия, е напълно преодолима.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg