Коя е една от най-големите лъжи, които някога сте чували за жените? Точно така, всички отричат сексуалното самозадоволяване с отговори като "Нямам нужда!", "Не изпитвам необходимост!" и още много други. Запитване до учените от БАН - най-вещите в статистиката и сексологията - показа чистата истина. Същата е възможно да бъде представена само, когато статистиката работи с пълна сила. Виж някои от най-популярните клишета по темата:

"90% от жените мастурбират" През 1953-а година, 62% от жените си признават, че мастурбират. През 79-а се оказва, че са 74%. Днес цели 9 от 10 си признават, че наистина се самозадоволяват. Повече от 2/3 пък съгрешават така красиво поне по 3 пъти на седмица. Защо правите така, мили дами? Няма ли мъже за тази работа? И ние сме хора!

"Слюнката е най-добрият лубрикант." Това за съжаление не е истина и вечното твърдение "Когато не става с мерак, става с плюнка!" е лъжа. Изследователите от Мичиган са достигнали до това заключение, след като накарали респондентките да пробват мастурбацията с различни видове лубриканти и дават оценка. Освен ниските резултати на качеството, слюнката нарушава баланса на вагинални бактерии. Най-безопасните продукти и качествени, остават лубрикантите на водна основа. 

"Хората, които правят секс редовно, мастурбират по-малко." Поредният абсурд не успява да издържи тежките изследвания на статистиката. Дамите са склонни да се самозадоволяват и да не се лишават от личните удоволствия, които биха могли да си доставят. Колкото и парадоксално да бъде, количеството секс винаги мотивира дамата към повече мастурбация. Същата допринася още повече за гледната женска сексуална точка и подтиква към експериментиране. 

"Съществуват 3 типа на женския оргазъм." Докато мъжкото съсловие е ограничено и може да изпитва само един вид, дамите се радват на чистата промоция от природата. Видовете са: клиторен, вагинален и комбинация от двата. Последният се постига много трудно и най-често се постига чрез мастурбация и стимулиране на тези две точки. 

"Мастурбацията е натурално болкоуспокояващо" Сексолозите отдавна пишат за позитивите от женския оргазъм, но медицината признава, че редовната мастурбация може да облекчи менструалните болки, ПМС-а, лошото настроение и много по-малко главоболия. Мастурбацията е и сигурен източник за боренето на стреса. Ползите са повече от впечатляващи, следователно не трябва да се избягват подобни женски занимания. 

Източник: мен.бг