На практика се счита, че това е най-елементарната операция на света. На теория обаче всичко е далеч по-сложно. Ето как изглежда мъжкият финал от гледна точка на безпристрастната физиология.

1. Една малка доза алкохол може да повиши удоволствието по време на оргазъм, като максималният сексуален пик се достига във фазата на излизане от лекото (на светлинни години разстояние от delirium tremens) алкохолно опиянение.

Внимание: с увеличаването на броя чашки се намалява шансът за достигане на пълноценен оргазъм. Докато не се стигне до често срещаната фраза: “Що сега да се занимавам със секс, като мога да седна и да си пия и да ми е супер мега гот?”

2. При някои заболявания на далака, гръбначния мозък и гръбначния стълб се получава обратна еякулация.

При нея спермата се изстрелва не навън, а навътре, като попада в пикочния мехур. Изглежда така, все едно няма изпразване, но при анализ се откриват сперматозоиди в урината.

3. 45% от мъжете изпитват класическите признаци на оргазъм:

напрежение в цялото тяло, пулсация в областта на пениса и краткотрайни мускулни спазми.

4. Леглото не се съчетава добре с теста на чувството за самоирония у половинката ти.

5. Ирония на съдбата:

според неотдавнашни научни проучвания абсолютни шампиони по честота на оргазма се явяват момчетата, недостигнали полова зрелост! В Америка били изследвани 182 момчета на възраст до 12 години и 30 от тях изпитали от шест до 10 верижни оргазма.

6. Значи ние жените сме отказвали секс под предлог, че ни боли глава?

Е, добре, така си е. Но пък вероятността мъжете да ги налегне главоболие по време на секс е доста голяма (по-точно, три пъти по-голяма, в сравнение с нашия пол). Става дума за т. нар. коитално главоболие, което в редки случаи може да придобие апокалиптични размери – до повръщане и загуба на съзнание. Някои мъже изпитват този тип оргазмена болка веднъж на 15-20 години, други се мъчат с нея едва ли не ежедневно.

7. По време на оргазъм кръвното налягане и сърцебиенето на мъжете могат да излязат извън всякакви разумни граници и да достигнат умопормачителни нива.

Ето как изглежда “клиничната” картина на момента на върховната мъжка наслада: увеличена честота на пулса, промяна в телесната температура и в електропроводимостта на кожата, появява на спазми в мускулатурата, възможно е дори краткотрайно спиране на дишането. Кой ли беше казал, че оргазмът е една малка смърт?

8. Неотдавна група немски учени прави откритието, че лекарствата, които се пият при болестта на Паркинсон, дават невероятен страничен ефект:

значително съкращават паузата между отделните мъжки оргазми. Предполага се, че въпросното магично действие се дължи на факта, че лекарството тушира действието на хормона пролактин, който “спъва” мъжкото либидо по пътя към безчетните оргазми. 60-те участника в клиничния експеримент останали много доволни. Дали пък не се очаква бум на Паркинсон в най-близко време?

9. В анонимна анкета преобладаващата част от мъжете посочват като главна причина да не достигат качествен и пълноценен оргазъм прекалено проточилият се полов акт.

Което довежда до въпроса за качеството на оргазма им...

10. Чий оргазъм е по-по-най-?

Учените от Националния институт по психиатрия и неврология в Будапеща установяват, че центърът, отговарящ за оргазма, се намира в дясното полукълбо на главния мозък – същото, което управлява и емоциите. А кой изпада в паника и безмълвен ужас, когато стане дума за чувства, и кой – не?... Точно така, при нас жените дясното полукълбо е по-развито от лявото, докато при мъжете е обратното. И по пътя на дедукцията стигаме до извода: от чисто биологична гледна точка ние сме облагодетелствани с възможността за по-ярък и разтърсващ финал.

TrafficNews.bg