Сексуалният живот на една връзка се влияе от най-различни фактори. Не само караниците и проблемите на двамата могат да се отразят на либидото, а и начинът на хранене. Пониженото желание за интимни ласки може да е продиктувано от липсата на витамин В, цинк, мастни киселини и други важни вещества, които участват в производството на хормони. Следователно, когато ядете по-прясна и здравословна храна, вие имате и по-голямо желание за секс, защото техните микроелементи увеличават кръвоснабдяването към органите и подпомагат тяхната функция, пише Bulnews.bg.

Похапването на плодове и зеленчуци, богати на витамините А, В и Е, омега-3 мастни киселини, може да помогне на мъжете да увеличат тестостерона си, обясняват специалисти пред „Live strong“. За да нямат засечки в леглото, те трябва да избягват следните храни и напитки:

1. Млечни продукти
Някои хора имат непоносимост към лактоза, но не знаят за това. Съответно продължават да ядат млечни продукти и така желанието им за секс намалява. Ограничаването на млечните продукти може да помогне за предотвратяване на подуването, тежестта в стомаха и неприятните газове, заради които представителите на силния пол избягват да интимничат с половинката.

2. Алкохол
Лоши новини, момчета, прекаляването с алкохола не само ще ви донесе излишни килограми, но и ще ви попречи на сексуалния живот. Един от проблемите, които се срещат при мъже, които пият редовно, е еректилна дисфункция. Затова лекарите съветват да се пият от две до три алкохолни напитки вечер и седмично те да не надвишават седем.

3. Пуканки и храна за микровълнова
Те може да изглеждат много вкусни и да се приготвят бързо, но също се отразяват негативно на сексуалните изживявания на мъжете. Някои пуканки са пълни с трансмазнини и други вредни вещества, които нарушават работата на ендокринната система. Проучвания показват, че перфлуороктановата киселина в пуканките и други „бързи храни“ саботират секса.

4. Ягоди
В много плодове има твърде много пестициди. По последни данни, в ягодите количеството им е най-голямо. Натрупването на тези токсини в тялото също пречи на представянето на мъжете в леглото, намалявайки тестостерона и естрогена в организма.

5. Мента
Консумирането на мента може да успокои стомаха и да облекчи киселините, да помогне при кашлица и лош дъх, но и да намали либидото на мъжете. Ментолът понижава тестостерона, ето защо не се препоръчва на представителите на силния пол.

6. Ленено семе
В миналото то е било използвано за лечение на различни здравословни проблеми. То не само е чудесен източник на омега-3 есенциални мастни киселини, алфа-линоленова киселина, но съдържа в себе си и фитохимикали, наречени лигнани. В семето има още фибри, магнезий, калий, манган, фосфор, желязо и мед. Въпреки тези полезни вещества, мъжете не бива да прекаляват с него. Лигнинът и фибрите подобряват метаболизма от една страна, но от друга – понижават тестостерона.