Мастурбирането е мощен инструмент за подобряване на настроението тъй като хормонът допамин, който отговоря за доброто настроение, се освобождава по време на наближаването на оргазма.

Кога, защо и колко често? 

Може да не сме приказвали толкова за това колкото момчетата в училище, но повечето момичета откриват соло-секса някъде по средата на тийнейджърските си години. Според Рейчъл Фу, преподавател по секс и отношения, може би е време да обновиш тази информация. „Много хора мастурбират по същия начин, както когато са започнали да опознават тялото си, казва тя. Трябва да познаваш всички центрове на удоволствие – от клитора до G-точката до външните срамни устни. Дори позата на тялото е важна. ”

Нашето проучване показа, че мъжете, които го правят всеки ден, са повече от жените (три към едно), но и ние, жените все пак инвестираме доста време в това. Тридесет процента го правят до 20 минути, и над една трета удрят джакпота с многократни оргазми всеки път (така че получаваш количество и качество). Повечетос (90 процента) се придържат към спалнята, но други са го правили навсядкъде, като се почне от бибилотеката и се стигне до езеро. И почти една на всеки пет го е правила на работа! 

И едно признание, което дойде, докато говорехме за тези неща, от една 27 годишна жена. „Всеки ден, когато приятелят ми заспи, мастурбирам, така че го чувствам по-лично. Не е защото не искам да изпитам оргазъм с него или се чувствам незадоволена след секс, но понякога искам повече. Тогава оргазмът, който си докарвам, се случва по-бързо, защото знам какво да правя и контролирам ситуацията, докато тези, които получавам с приятеля си, са различни. Но ми харесват и двата вида – защо моето сексуално удоволствие трябва да зависи от него? ”

За постигане на максимално удоволствие трябва да отдеш време да се отпуснеш и да са настроиш на вълната на личния ти цикъл на физическа възбуда. Мъжете стигат до върха и рязко слизат надолу, но при жените има поредица от върхове и падини, така че те могат да се носят по вълните на удоволствието и да изпитат многократни оргазми. Когато наближиш оргазъм, се опитай да спреш за малко преди отново да се засилиш натам или пък когато стигнеш до някакъв връх, се питай да задържиш това усещане и да продължиш още по-нагоре.

Проучвания показват, че жените, които често изпитват оргазъм, по-рядко се разболяват от сърдечни болести и диабет тип-2.

Нещата, които възбуждат

Много жени (83%), използват въображението си, за да се възбудят, като почти половината си избират непознат за главната роля. „Фантазиите обикновено включват някакво прегрешение - а това да правиш секс с непознат може да повиши възбудата.”, обяснява писателката на еротична литература Виктория Блис. „Жените, които фантазират за партньора си, може би си представят неща, свързани с преминаването на сексуални ограничения – нещо, което не биха се чувствали удобно да направят в истинския живот, например да доминират или да бъдат доминирани или пък да включат трети човек.”

Повече от 4 на 10 гледат порно, за да се възбудят, докато 21 процента използват еротична литература. Нели, 22, споделя: „Понякога гледам софт порно с лесбийки онлайн, но също така съм използвала и порно литература. Чета ги, докато мастурбирам или си припомням определена сцена и я използвам за вдъхновение по-късно. Също така ми харесва да си предоставям как аз и партньора ми се срещаме като непознати и правим секс.”

 

Мастурбация: последното секс табу

 

Почти две трети от жените използват ръцете си, но 30 процента предпочитат вибратор или друга секс играчка. Използването на секс играчки е прекрасен начин да експериментираш сексуално, да намираш нови ерогенни зони и нещата, които те възбуждат. Добрият секс зависи изцяло от общуването, увереността, от това да знаеш какво ти харесва и експериментирането на различни варианти с партньора. Така че когато използваш вибратор, това може да подобри усещането ти както при соло секса, така и с партньор.

Мастурбирането може да изгори до 630 калории наведнъж. Ето това се вика приятен начин за изгаряне на калориите!

Мастурбацията може би още не е тема, която да обсъждаш свободно с приятелките си, но повече от 30% от жените нямат нищо против да го правят с партньора си. Тридесет и пет процента оставят партньора си да гледа, докато мастурбират, и 69процента с удоволствие информират партньора си за това, че го правят.

„Често мастурбирам пред приятеля си, признава Ж., 30. „Определено смятам, че това се отразява добре на нашия сексуален живот. „Той го обожава – мисли, че е настина възбуждащо да го правя пред него и е хубаво да вижда какво ми харесва, за да може и той да ми го прави.”

 

Мастурбация: последното секс табу

 

Рейчъл Фу е съгласна с това. „Добрият секс зависи от откровеността, общуването и интимността”, твърди тя. „Споделянето на мастурбирането е прекрасен начин да се постигнат и трите и да покажеш на партньора си какво ти харесва. Също така ти помага да разбереш сексуалното си желание неговите промени. Някои дни ще те възбужда едно нещо, друг ден ще откриеш нещо съвсем различно.”

Не е странно, че повечето жени (цели 53 процента) мастурбират повече когато нямат партньор – но една на четири практикува същото количество лични ласки независимо от това дали има партньор или не и независимо към коя категория си ти, това е полезен навик.

„Като прекарваш повече време да си доставяш сексуално удоволствие, ти ставаш по-уверена в тялото си неговите желания.”, обяснява Рейчъл Фу. „Това означава, че има по-голяма вероятност да изпиташ оргазъм, когато си с партньор - като по този начин създаваш по-здрава интимна връзка и по-добър секс. Това е невероятно позитивен цикъл.”

 

Мастурбация: последното секс табу

 

Карта на тялото ти

Сега вече може би си наясно с мастурбацията в детайли, но знаеш ли приложението на всички твои интимни части? Cosmo изследва в подробности.

Клитор: Той се намира между вътрешните срамни устни на вулвата ти. Дълъг е около 7.5 см, но по-голямата му част е скрита в тялото ти. Тази част, която виждаш, е розова жлеза с размера на грахово зърно. Има около 6000 до 8000 нервни окончания - също колкото и пениса.

Срамни устни: Външните срамни устни се намират около вътрешните ти интимни части: вътрешните срамни устни, клиторът и вагината. За една трета от жените вътрешните срамни устни се показват отгоре. Няма разлика в сексуално отношение, но някои от „външните” се притесняват от това, а се оплакват от прежулване. Хирургичната намеса предлага алтернатива.

G-точката: Тя се намира между срамната кост и маточната шийка и е пълна с кръвоносни съдове. Когато се стимулира, произвежда химикали в мозъка, които предизвикват удоволствие. Можеш да я откриеш, като използваш своя или неговия показалец (леко свит към дланта, сякаш правиш знак на някой да се приближи) и го движиш, все едно викаш някой.

Вагина: Стените на тази приблизително 10 см дълга мускулна тръба са толкова близо една до друга, че се докосват. Но когато се възбудиш, стените се разширяват с около 7 см и се удължават с около 5 см, за да позволят проникването. След секс тя се връща към първоначалния си размер.

Източник: Cosmopolitan