Импакт Плей може да звучи странно и малко плашещо на теб и партьора ти, но тази форма на разнообразие в секса не трябва да е прекалена. 

Варира от леки любовни пошляпвания до малко по-смели. Терминът може да се отнесе до всяко движение в спалнята, в което няккой е леко пляснат с ръка или играчка за повече сексуална възбуда. И докато интензивността може да варира, действието винаги трябва да е взаимно съгласувано. Само така тази игра се превръща в еротичен микс от болка и удоволствие.

На физическо ниво, един лек шамар по дупето или горната част на бедрата, както и по всяка ерогенна зона, стимулира нервните рецептори на кожата ти и може да задейства освобождаване на хормона на щастието – ендорфин, също и на невротрансмитера допамин. Пляскането може да ти се стори само по себе си невероятно приятно, но то освен това може да направи следващите докосвания много по-добре усетени, което и да доведе до кулминацията.

Има хора, които се възбуждат от табута и идеята да бъдат напляскани, казва експертът по интимност Сандра Ламоргес , автор на Switch: Time for Change. Но не на всеки това му харесва наистина. Затова преди ти и партньорът ти да го направите, проведете разговор, където уточнете, че и двамата сте съгласни да се пошляпвате, колко далече да стигнете, каква ще бъде стоп думата, ако на някого му стане неприятно, предлага Ламоргес.

Започни с репетиция като удариш възглавницата с длан. След това леко удари партньора по дупето и обратното. Възбужда ви? Обмислете тогава аксесоари за подобрение на усещанията.

Да не си в състояние да видиш следващият удар откъде ще дойде? Достави си горещо предусещане.

Опитай със съвсем леко движение в китката да използваш това, за да тръгнеш по дълъг път.

За пиперлив ефект

Редувай плясканията с нежно погалване на ерогенните зони.

Не искаш да използваш ръката си? Обратната страна на четката ще предизвика същото усещане.