Щастието на една двойка се влияе пряко от времето, което се отделя за секс. Ново изследване показва, че двойките трябва да бъдат по-постоянни в леглото, за да може да запазят своята стабилна връзка. Университетът в Торонто е успял да открие топлата вода - колкото повече секс се прави, толкова по-добре. Анализираните данни са направени благодарение на 2400 женени двойки, които имат брак повече от 14 години.

Натовареното всекидневие показва, че семействата лимитират своите сексуални желания до един път в седмица и това може да ви се стори изключително малко. Канадските учени имат достатъчно добри мотиви, за да вярват, че сексуалните контакти, които са повече от един път на седмица не показват особено голяма разлика в семейното щастие и подобряването на отношенията, съобщава хотннюз.бг. Д-р Ейми Мюс смята, че от по-голяма важност е запазването на интимността между партньорите, отколкото целодневните сексуални занимания. Въпреки огромните изследователски данни, учените не успели да открият връзка между количеството секс и щастието в една двойка.

Романтичните двойки показали, че не е необходимо да клатят дървото на любовта цял ден, за да бъдат щастливи и доволни от своя партньор. Други изследвания показват, че сексът може да бъде много по-важен от приходите, които една двойка може да получава, но освен това знаем, че колкото повече секс се прави в една връзка, толкова по-богати ставали хората. Следователно е време да се фокусираме повече върху човешката сексуалност и да мислим по-малко за парите, защото те ще дойдат след добрия перформанс в леглото.

TrafficNewS.bg