Когато жената е отгоре по време на секс, е най-опасната поза за мъжа, сочат данните на ново проучване. Изследователите съобщават, че рисковата поза е причина за половината от фрактурите на пениса, които се случват по време на полов акт. 
 
За сравнение, позата, при която жената е на четири крака, е „отговорна“ за 29% от тези травми, а процентът при мисионерската поза е 21. 
 
Според учените мъжът няма възможност бързо да спре болезнените движения, когато цялата тежест на женското тяло е върху еректиралия пенис. Ако той има контрол при евентуална рискова ситуация, би могъл да намали нараняването, като се освободи от болезнените движения. 
 
От всички 44 случая за съмнение за фрактура на пениса, които биват проучени в три различни болници в Кампинас, Бразилия, за период от 13 години, са потвърдени 42 от тях. Те биват разгледани подробно, с цела да се установи първопричината. 
 
След направения анализ се оказва, че при 28 от мъжете травмата се появява по време на хетерпсексуален полов акт. Шестима от пострадалите получават фрактурата при „манипулация на пениса“. При четирима тя е вследствие на хомосексуален полов акт, а за останалите четирима не става ясно как са получили травмата.

Половината от пострадалите съобщават, че чуват звук на скъсване при първото нараняване. То е последвано от подуване и болка. Двама от тях развиват еректилна дисфункция след травмата. 
 
Учените подчертават, че фрактурите на пениса са рядко срещани и данните не означават, че позата трябва да се изключи изцяло. Те изтъкват още, че е много важно да се потърси лекарско мнение, в случай, че се усети болка в областта на пениса.

TrafficNews.bg