Да си мъж и да разбереш, че любимата ти имитира оргазъм, когато правиш всичко възможно да бъдеш перфектният любовник, може да бъде наистина травмиращо. Но знаете ли, че си има много конкретна причина за това? И тя, на пръв поглед, няма нищо общо със секса, пише woman.bg.

Едно от последните твърдения на психолозите по тази тема е, че благосъстоянието определено влияе на половия акт. И че дамите, които имат по-високи доходи от половинката си, са много по-склонни да имитират оргазъм. Причината за това е, че мъжът, който знае, че изкарва по-малко от жената до себе си, е с понижено самочувствие, защото не е мъжкар в нейните очи. Това се дължи на вечното схващане, че господата по презумпция трябва да печелят повече от представителките на нежния пол.

Но знаем, че в днешния забързан и много различен свят на доста жени се налага да се справят сами в живота, дори да се държат като мъже, да работят наравно с тях, дори и да постигат повече успехи в професионален план. Така че жената да взима по-висока заплата от мъжа съвсем не е рядко срещано явление през последните години.

И все пак, природният инстинкт на дамите им подсказва, че те трябва да се погрижат да запазят самочувствието на партньора си, като се престарават в леглото и дори имитират оргазъм. Истината е обаче, че с това действие жената още повече потиска мъжа, защото той винаги усеща престорения оргазъм.

Според проучване, проведено през 2020 г. в Университета във Флорида, 1 на всеки 5 жени редовно симулира оргазъм, приблизително 4 пъти месечно. Според проф. Джесика Джордан, която е била част от екипа, водили изследването, най-големият проблем на дамите е, че се фокусират много повече върху нуждите на партньора си в секса, отколкото върху своите собствени. А когато мъжът не може да покрие днешните представи за мъжественост, ситуацията става още по-сложна, защото жената се чувства длъжна да му вдъхне повече увереност поне на добър любовник.

Проф. Джордан добавя, че за това не носи вина нито мъжът, нито жената, а всеобщите разбирания за мъжественост и благосъстояние.