Все още Tinder продължава да е мястото за необвързаните да открият половинка… но какво се случва при обвързаните?

Червеният флаг, който никой не бива да пропуска – партньорът ви не е изтрил приложението за запознанства дори след като направихте връзката си официална. Проучванията показват, че този сценарий никак не е рядкост.

Над 73% от хората споделят, че имат познат от мъжки пол, който продължава да ползва Tinder, въпреки че е в моногамна връзка. При жените процентът е 56.

Дали това е заради навика, или заради черногледия начин на мислене “за всеки случай, ако нещата се объркат” – много хора обаче се оказва, че запазват профилите си в приложенията за запознанства активни с ясната мисъл да изневерят на партньора си.

Това се случва по-често при връзките на по-младите – 17% от студентите признават, че са продължили с флиртовете онлайн, въпреки че смятат връзката си за сериозна. 7% пък признават, че са били интимни с някой от Tinder.

Проучванията установяват, че изневерите чрез Tinder не са просто често срещана черта за по-младата възрастова група, но и за някои типажи характери. Специалистите откриват, че хората, които проявяват черти от тъмната триада, и то по-специално психопатията, заемат голям процент от потребителите в приложенията и сайтовете за запознанства.