Моралните ценности по отношение на любовта се променят с всяка година. Като че ли днес се приема за нормално човек да изневерява или поне на хората не им прави чак толкова силно впечатление.

Дори жените започват да настигат мъжете в това отношение, макар че все още доминира „патриархалното мислене“ и по този въпрос.

Може би не за дълго. Може би след някоя и друга година със започването на връзка хората ще бъдат с ясното съзнание, че изневярата е напълно част от играта. Дотогава обаче – внимавайте за следващите няколко типа изневеряващи мъже:

Безцеремонният

Обикновено този вид изневеряващ мъж е млад и безразсъден. Също така той е и много егоцентричен. Обича себе си и поставя своите нужди на много по-високо ниво, отколкото нуждите на своята половинка. Той има силно сексуално желание, което задоволява често с различни жени. Този мъж не търси афера, а просто секс за една нощ. Независимо каква жена има до себе си, той има нужда да подхранва своето его и да си доказва колко велик мъж е всъщност.

Лъжецът

Този тип изневеряващ сваля своята брачна халка, преди да тръгне „на лов“. Той лъже, че е необвързан и прикрива изключително важния факт, че той не само е обвързан, а и дори е женен. Ако го заподозрат и го попитат – той ще отрече, макар че след като постигне целта си вече не го интересува дали жената ще разбере истината или не. Този вид измамник заблуждава „жертвите“ си с мили думи и дори в началото им дава много сериозни обещания.

Стратегът

Той не изневерява с всяка срещната. Той си набелязва някоя жена, която харесва, става приятел с нея и дори ѝ признава, че всъщност е обвързан. Обикновено той прави всичко това с единствената цел да се предпази от проблеми с половинката си, знаейки че другата жена няма да го издаде. Той премисля всеки свой ход и когато реши да направи нещо, то със сигурност преди това е помислил за най-добрия начин, по който това да се случи.

Инвестиращият

Този изневеряващ мъж инвестира чувства и емоции в дългосрочна афера. Той е честен по отношение на своя брак (най-често) или връзка и определено не е щастлив с постоянната си половинка. Този изневеряващ търси не само секс, но и любов, внимание и ласки на другото място. Той може да живее двойствен живот в продължение на месеци, дори години. Този мъж не иска да бъде хванат и обещава на любовницата си, че един ден със сигурност ще бъдат заедно. При женените мъже шансът това да се случи по-скоро клони към нула.

Любителят на тройните игри

Той има нужда да прави секс с други жени, но вместо да лъже своята, я включва в играта. Тя от своя страна приема това условие (защото обича мъжа си или просто заради други обстоятелства). Обикновено този мъж е харесван от много дами и има високо самочувствие. Той гледа на жените като на продукти, които може да изконсумира и след това да си тръгне. В повечето случаи този мъж вече не обича жена си, не чувства нужната страст с нея, но пък няма никакво намерение да се разделят, защото го устройва да живее по този начин.

 

TrafficNews.bg