Сексът, както всяко друго човешко занимание, може да се изследва до безкрай с редица научни методи. Благодарение на сексологията, обикновеният човек може да опитомява и изследва някои алтернативни сексуални похвати за постигане на оргазъм. Какво толкова има да се учи, все пак сме запознати с основната методика, нали?

Оказва се, че тази наука е доста стара и в повечето случаи предлага елементарни и бързи решения на всички градски легенди, които лица като Кобилкина и другите кралици на секса ще използват за бърза печалба. От нея ще разберете, че проблемите с ерекцията не са в следствие на прекомерното порно и злоупотребата с мастурбацията, а са предвестник на заболяване, което ще изисква по-специално медицинско внимание.

Светът винаги се е въртял около жената, защото тя е основният потребител на всичко и изисква особена почит. В сексуално отношение остава енигма, докато не започнете да издирвате правилната литература за женското съсловие.

Представяме Ви пет важни факта за женския клитор, които може и да не знаете, но трябва!

Труден за откриване

Изследване от 2005 година показва, че не само мъжете имат проблеми с локализирането на този популярен полов орган - жените също изпитват затрудения! Причината за трудното локализиране е, че само 1/4 от него е видима и може да бъде стимулирана, останалата част се намира в женското тяло и по-често може да се стимулира чрез пенетрация, отколкото чрез директна стимулация. Следователно не е задължително само мъжката аудитория да бъде обвинявана за трудности в търсенето. Интересен факт, че някои хора с различна сексуална ориентация имат много слаби познания относно физиологията на другия пол. Просто отбелязваме.

Клиторът трябва да се стимулира

Колкото и да не искаме да признаваме, той остава в основата на женския оргазъм. Статистиката доказва, че само 30% от женското съсловие може да изпита оргазъм само от вагинална пенетрация, а останалите 70% очакват специалната програма, френската лекция и останалите познати начини за стимулиране. Учените смятат, че ако разстоянието между отвора и клитора не е по-голямо от 2.5 сантиметра, жената може да изпита оргазъм директно чрез проникване, пропускайки прелюдията. Редакцията препоръчва да не лишавате жената от нищо, все пак трябва да се компенсираме от време на време.

Клиторът е по-чувствителен от пениса

С огромно прискърбие пишем тези редове, защото си мислихме, че удоволствието от секса е изцяло наше... Всяко заченато бебе има еднаква генитална тъкан, която ще се развива в следващите 12 седмици и може да се формира като мъжки или женски полов орган. Мъжът и жената имат равен старт в началото, но след това разбираме, че клиторът има около 8000 нервни окончания (двойно повече от пениса). Това число доказва, че жената може и изпитва по-силен оргазъм от мъжа.

Расте

Не говорим за онези моменти, когато той се уголемява в следствие на стимулацията, а за развитието му с годините. Клиторът започва да расте в началото на пубертета и до края на този период ще е 1.8 пъти по-голям. На 32-годишна възраст, той вече е 4 пъти по-голям, а по време на менопаузата, той ще е вече 7 пъти по-голям, отколкото е бил по време на раждането. Въпреки впечатляващия растеж, учените уверяват, че е много трудно да откриете разликата.

Всяка жена го има

Ако не броим онези дами от античността, които са били обрязвани - древен лек против истеричност. Можете да го локализирате по-лесно със съвети от нейна страна, литература и научните филми с леки розови нотки, които никой не гледа. Почти всеки женски бозайник има клитор, но само някои от тях са успели да го развият до такава степен, че да доставя сексуално удоволствие. Дори мъжкият броненосец може да го локализира, омилостивявайки женската, което е много лоша новина за нас!

Още новини ТУК

TrafficNews.bg