"Никога не го прави!” - това със сигурност бихте чули от майка си, ако стане дума за пращане на гола снимка на мъж. Защо тогава мрежата, чатовете и имейлите са пълни с еротични снимки, коя от коя по-провокативни?

Забраната провокира желание тя да бъде нарушена

Изпращането на еротични и голи снимки се плъзга по една допирателна със секса за една вечер, секса с непознат, полово предаваните болести и подобни. Много често това са теми табу, за които не се говори, или се споменава твърде малко в училище. Време е да признаем, че репликата „Просто не го прави” няма да помогне в тези случаи. Проявата на внимание изисква повече информация за последствията.

Ето какво трябва да знаеш преди да пратиш еротична снимка на мъж

Изпращането на гола снимка може да ви направи уязвими за някой, който е решил да се възползва от този образ.

В един идеален свят, ако се чувстваме добре в тялото си, да го покажем на други би било само споделяне на удоволствие. За съжаление, светът, в който живеем е пълен с опасности.

Ако сте под 18 години, и вие и лицето, на което прараще еротична снимка, може да бъдете подведени под съдебна отговорност.

Хората, на които се доверявате безрезервно, могат да ви разочароват.

Снимката ви може да попадне в ръцете (компютъра) и на някой друг, когото нямате никаква власт да управлявате.

Никога не изпращайте гола снимка на някого, просто защото той/тя ви е изпратила такава. Чувството „задължен съм ти” не бива да съществува и да е ръководно в тази ситуация.

Човекът, който наистина държи на вас и ви уважава, никога няма да ви накара да изпратите нещо подобно против волята ви.

Ако имате дори и най-малко съмнение и се чувствате застрашени, просто откажете.

Ако някой иска да мастурбира или просто да разглежда еротични снимки, за целта има много сайтове в мрежата и телевизионни канали.

Дори вече да сте пратили такава снимка на някого, не се паникьосвайте. Няма да сте първите, нито последните. Някои мейли и чатове имат опция да изтриете изпратената снимка в рамките на няколко минути след пращането. Ако имате тази възможност – възползвайте се бързо от нея.

Ако все пак искате да изпратите нещо провокиращо, винаги може да направите романтична, завоалирана, предизвикателна снимка, а не откровено порно.

И не на последно място по важности, рискувате снимката ви да не предизвика очакваната реакция и да се окажете разочаровани от мъжа отсреща.

TrafficNews.bg