Съпругът ви винаги ли е раздразнен, тревожен и разочарован поради една или друга причина? Може да има причини като стрес, загуба на сън, хормонален дисбаланс, гняв и т.н. Тези негативни моменти могат да накарат всеки да се чувства изключително разочарован, което също може пряко да повлияе на живота и взаимоотношенията на човека. Вашият съпруг може да се чувства изключително разочарован поради допълнителния стрес и безпокойство. За да се борите с това, трябва да сте наясно какви са основните причини за този синдром.

Какво причинява синдрома на нещастния съпруг?
Намаляването на нивата на тестостерон на вашия съпруг с напредване на възрастта е основен признак за синдрома на нещастния съпруг. Други причини като работно напрежение, финансови проблеми, проблеми във взаимоотношенията могат да повлияят много на съпруга ви. Той също може да не е щастлив във връзката или може да се почувства застрашен от някаква емоция, която може да го сломи.       

Как се отразява на брака?
Синдромът на нещастния съпруг е една от по-малко известните причини за брачен провал. Когато съпругът ви е мрачен, щрака и крещи през цялото време, тогава може да бъде доста трудно да съобщите чувствата си на съпруга си. В крайна сметка ще се почувствате изоставени в брака и може да се почувствате като бреме, защото съпругът ви не е в състояние да сподели чувствата и проблемите си с вас. И когато в брака цари пълна тишина и двамата вече не могат да говорят един с друг, бракът е в застой.

Нека да разгледаме някои от признаците, които показват, че вашият съпруг може да има този синдром.

Той намира грешки във вашите действия
Вашият съпруг ще се опита да намери грешки във вас и нещата, които правите. Каквото и да направите, ще го дразните и той ще се оплаква от всичко. В крайна сметка може да почувствате, че нищо, което правите, няма да го удовлетвори или угоди.

Той ви игнорира
Ако той не ви обръща никакво внимание и ви игнорира постоянно, тогава това е основен знак, че съпругът ви страда от синдрома на нещастния съпруг. Въпреки вашите усилия, той може да избягва да ви отговаря или да се грижи за вашите нужди.

Той най-често спори с вас
Когато съпругът ви е силно разочарован, той ще се опита да спори с вас, за да излее цялото си разочарование върху вас. Разговорите ще се превърнат в спорове и той ще търси начини да ви нападне и да изглежда, че вие ​​сте виновни.

Той избягва да говори за бъдещето
Когато страда от този синдром, вашият съпруг изобщо ще избягва да говори за бъдещето. Съвсем нормално и очаквано е една семейна двойка да вижда и планира бъдещето си напред, но ако съпругът ви се опитва да избегне това по всякакъв възможен начин и отклонява темата, когато се появи, тогава трябва да проведете сериозен разговор с него.