Aко се радвате на наистина гореща, наистина страстна, наистина любяща, наистина палава връзка, приемете нашите поздравления. Звучи като да сте абонирани за любовно блаженство, в което сексът е божествен.

Спор да няма, колкото повече страхотен секс имаме, толкова по-добро здраве ще имаме. Така че не се свенете, ами правете любов, където ви попадне. Все тая дали е на плота в кухнята, в задния двор до барбекюто, на паркинга на голяма верига магазини и прочие.

Повечето секс означава по-здрава имунна система. Въпреки че размяната на ласки понякога може да е причина за предаване на болести и инфекции, ако взимате правилните предпазни мерки и се споделяте само с един партньор, сексът може да е като манна небесна, пише Bulnews.bg.

Според проучване, проведено в Университета „Уилкс “ в Пенсилвания, студентите, които правят секс поне веднъж или два пъти седмично, са с по-високи нива на антитела, които се борят с микроби, вируси и други натрапници. Хората, които по-често получават оргазъм, имат по-силни тела, които са по-устойчиви на заболявания, отколкото тези без партньори или такива, които правят секс по-рядко.

Освен че се радват на повишено либидо, при хората, които по-често се търкалят между чаршафите с любимия си, рискът от сърдечни заболявания е по-нисък. Освен това удоволствието от секса облекчава болките в тялото, възпрепятства развитието на рак на простатата, подобрява съня и облекчава стреса.

Но едно от най-интересните предимства на много секс е, че няма нужда да ходите на фитнес. По време на страстните плътски удоволствия се горят достатъчно калории, че да може без угризения да пропуснете една тренировка.
Според проучване, проведено в университета в Монреал, мъжете изразходват 100 калории, а жените около 69, ако правят 25 минути секс.

И докато фитнес експертите препоръчват изгарянето на приблизително 500 калории по време на тренировка, ако се опитвате да загубите няколко килограма, то ще трябва да се упражнявате повече в леглото.