Има 3 ключови компонента за поддържане на връзка: любов, добра комуникация и адаптация. С течение на годините начинът ви на живот и тялото ви се променят, а с това и промяна в сексуалния ви живот. Невъзможно е да осъзнаете идеята, че можете да правите секс със същия човек по един и същи начин през целия си живот.

Нова връзка

Добрият сексуален живот изисква инвестиции от двамата партньори, адаптиране на стари техники, за да отговори на различните нужди на новия партньор. Включете приключенския дух в новата връзка и открийте какво харесва и не харесва вашият партньор в леглото.

Дълга връзка

Махнете малко следите от вашата секс рутина. Ако вашият секс стане монотонен, подправете го с нови позиции и места.

Житейски събития

Външните фактори и натиск влияят негативно върху интимния живот. Понякога партньорът ви се нуждае от повече нежност, отколкото от физическа работа. Останете чувствителни и се опитайте да отгатнете емоционалното настроение на партньора си.

Бременност

Бременността може да окаже огромно влияние върху сексуалния ви живот. Експериментирайте с различни позиции, за да намерите най-удобната за вас. Сексуалното желание може да варира по време на бременност, но не означава непременно, че то ще бъде много малко.

Старост

Никога не сте твърде възрастни, за да се наслаждавате на секс и интимни моменти. Разликата е, че ще ви отнеме повече време, за да стигнете до върха. Жените ще се нуждаят от по-продължителна любовна игра, а мъжете от повече стимулация. Но ако продължите да говорите и да се адаптирате, ще можете да се наслаждавате на секса и на зрели години.