В една перфектна ситуация имате до себе си невероятен партньор, разбирате се прекрасно с неговите роднини и наистина харесвате приятелите му. Какво да правите обаче, ако всъщност не сте особено очаровани от приятелите на гаджето си?

Причините, заради които може да не харесвате приятелите на своя партньор могат да бъдат много и различни. Добра идея е да се опитате да погледнете на ситуацията от различен ъгъл, за да добиете представа за причината или причините при вас.

Понякога човек може да вижда приятелите на половинката си в негативна светлина, защото не се чувства сигурен в своите отношения. Разбира се, напълно е възможно да има основателна и валидна причина, заради която някой не одобрява приятелите на гаджето си.

Каквато и да е причината, откритият разговор по въпроса между партньорите е задължителен. Ако вие самите сте попаднали в същото положение, говорете с партньора си. Обяснете му спокойно защо не харесвате неговите приятели и какво точно ви притеснява. Партньорът ви трябва да положи усилия, за да започнете да се разбирате с тях – все пак той е свързващото звено.

Ако вашият партньор не се интересува от чувствата ви и постоянно предпочита приятелите си пред вас, е време да преоцените връзката си като цяло.

4 съвета какво да правите, ако не харесвате приятелите на гаджето си:

  • Споделете притесненията си: Както вече стана ясно, разговорът е първата и най-важна стъпка. Трябва да говорите за всеки проблем, който виждате в отношенията си. Възможно е партньорът ви дори да не осъзнава, че неговите приятели са проблем за вас. Не бъдете нападателни и не обвинявайте, а вместо това споделете как се чувствате, излагайки конкретни факти.
  • Сложете граници: Ако не ви е комфортно около приятелите на гаджето ви, споделете го. Сложете своите граници и кажете колко често бихте искали да се виждате с тях и се придържайте към казаното. По този начин няма да ви се налага да прекарвате повече време, отколкото сте готови с хора, които не харесвате.
  • Опознайте ги по-добре: Това може да бъде трудно, но си струва да опитате. Може никога да не успеете да се сближите повече с тях, но поне ще ги опознаете по-добре. Ако успеете да намерите общ език с приятелите на вашия партньор, това ще направи ситуацията много по-лесна.
  • Проявете уважение: Не поставяйте ултиматуми. Приятелите на гаджето ви вероятно са ценни за него и той няма да ги изостави, само защото не ги харесвате. Проявете уважение и разбиране.