С наближаването на лятото дните и особено вечерите и нощите стават все по-задушни и лепкави - сериозна предпоставка за изпаряване на сексуалния мерак. Ако държите на редовния секс обаче, трябва да знаете, че има и редица хранителни продукти, които потискат либидото, и съответно да ги избягвате. Сред тях са сиренето, ментата и пуканките за микровълнова, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на американски експерти.

До какво води липсата на секс?

"Тези храни понижават тестостерона, стимулирайки активността на ензима ароматаза, който преобразува мъжкия полов хормон в женския естроген. Ниските нива на тестостерона са гаранция за понижено сексуално желание", обяснява Майкъл Хърт, основател на Калифорнийския център за интегративна медицина.

237 причини да правим секс

И така, които храни да избягваме, ако въпреки горещините държим да се разгорещим с партньора в леглото?

Пет афродизиака от природата за по-добър секс

Сирене: Откажете се от сиренето, ако сте в настроение за секс. Млечният продукт понижава нивата на тестостерона.

Мента: Много хора се освежават с ментови продукти преди секс и макар да си гарантират приятен дъх, могат да се простят с либидото си. Ментолът действа подобно на млякото и понижава тестостерона.

Алкохол: Много мъже могат и да смятат, че ако "обърнат едно", ще извършат подвизи в леглото. В действителност ефектът ще бъде обратен, тъй като алкохолът също като млякото и ментата понижава нивата на мъжкия полов хормон, съобщават dariknews.bg.

Пайове: Избягването на пайовете е препоръчително не само за добър сексуален живот, но и за добро здраве. Спестявайки си фабричното тестено изделие, ще си спестите т.нар. любовни дръжки или паласки - признак за затлъстяване, както и изключително вредните хидрогенирани мазнини, които също понижават тестостерона.

Най-добрите моменти за секс

Пуканки за микровълнова: Въздържанието от пуканки може и да звучи несериозно, но истината е, че незалепващото покритие на пликчетата за микровълнова съдържа химикали като перфлуороктанова киселина, които пряко влияят върху мъжествеността. С две думи - резултатът от ядене на пуканки преди секс може да е липсата на резултат.

Кафе: Кофеинът в ободрителната напитка може да повиши тревожността, което на свой ред води до понижено сексуално желание.

Диетични напитки: Забравете за тях, ако сте в настроение за секс. Изкуственият подсладител аспартам в диетичните напитки влияе пряко върху нивата на хормона на щастието серотонин при мъжете.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg