Учени от британски университет провели проучване сайта за запознанства IllicitEncounters и установили колко сексуални партньори трябва да има човек. Повечето от анкетираните заявили, че най-правилният брой бивши сексуални партньори е от осем до дванадесет.

Респондентите обаче отбелязват, че ако броят на връзките надвишава десет, тогава тези около него ще го приемат за неморален. А ако партньорите са по-малко, тогава ще бъде наречен неопитен.

Анкетираните считат, че бройка, по-малка от 10, говори за прекален консерватизъм, а над 19 - за полова разпуснатост. Хората с 12 сексуални завоевания са възприемани от околните като "сексуални авантюристи с либерални нагласи".

Възникна разминаване според половете относно това колко важно е да узнаеш "идеалния брой" на сексуалните партньори на половинката.

Само 45 на сто от дамите уверили, че биха искали да узнаят предишните "бройки" на възлюбения, пише "Дарик". При мъжете този процент се оказал по-висок - 53 на сто от мачовците биха се заинтересували от въпроса.