Днес спокойно можем да кажем, че живеем в Instagram/Facebook общество. По-младите хора използват всяка свободна минута да ровят из мрежите през телефона си, а дори бабите започнаха да си правят профили и да качват снимки и харесват постове. И докато този навик ви носи информираност за събития и хора, той ви взима доста повече и може да съсипе не само деня и самочувствието ви, но и връзката ви.

Вижте как социалните мрежи афектират негативно отношенията с партньора:

Предпочитате да ровите из нета, вместо да разговаряте или да вършите някакви неща заедно

Социалните мрежи изяждат вашето време заедно с половинката. В добавка те обземат вниманието ви и другият започва да се чувства пренебрегнат и то с право, пише Tialoto.bg.

Очаквате той да харесва и коментира постовете ви

Някои хора не обичат показността и не смятат, че е нужно да засвидетелстват отношенията си публично. Това, че вие искате да информирате всичките си приятели къде, с кого и какво правите, не означава, че и той го иска и затова не му се сърдете, че не харесва всяка ваша снимка.

Не качва общи снимки

Изхождайки от горната точка, вашият партньор по всяка вероятност не е особено активен онлайн, което означава, че не качва снимки с вас. Не го приемайте лично, вие сте активна и за двама ви. Той не се опитва да ви крие, просто цени личния си живот и пространство.

Не желае да афишира връзката си/да промени статуса си

Отново публикуването на семейно положение (обвързан с …) не е гаранция за чувствата му нито израз на любовта му към вас или липсата на такава. Все пак в тази връзка сте двама души и ако той не желае показност в социалните мрежи, уважете го. Ако не ви крие от семейството и приятелите си, всичко е наред, не настоявайте да се обвързвате и онлайн.

Закъснява с отговорите

Понякога, предпочитате да пишете, вместо да звъннете. Това е нормално, може да не му е удобно да говори. Когато му пишете обаче, не означава, че може да отговори на мига, дори да ви индикира, че е прочел съобщението ви. Телефонът е постоянно в ръцете ни, но това не означава автоматично, че той има възможност да пише в момента.

Ядосвате се, че той е онлайн

Това, че свети в зелено и не ви отговаря, не означава, че ви игнорира. Може да е отишъл до тоалетната, да говори по телефона, да е в среща и просто да преглежда нещо за секунди. В мрежата понякога чатът свети зелено минути, след като човек вече е излязъл от нея.

Постоянно го сравнявате и клюкарите

Ровенето в социалните мрежи ви дава доста материал за размисъл и коментари. Можете да го правите с приятелките си, вместо с партньора ви, на когото вече му е писнало до гуша на всеки 5 минути да го информирате кой какво прави и какво той НЕ прави.