Знаехте ли, че отслабването има ползи не само до възприятието ви за света и за вас самите, но и ще покачите градусите на удоволствието в леглото.

Ето как се отразяват килограмите на сексуален живот: когато сте с наднормено тегло или имате няколко килограма отгоре, може да се появят безброй проблеми в сексуален план – по-малко издръжливи сте, имате слаби мускули, проблеми с кръвообръщението, както и може да се оплаквате от висок холестерол и диабет. Всички тези фактори обаче се отразяват зле на либидото ви.

Загубата на тегло, упражненията, както и някои положителни промени като здравословното хранене могат значително да подобрят не само здравето и визията ви, но и да нагорещят страстите в спалнята ви. Ето какви ще са ползите от отслабването за вашия сексуален живот:

Повече желание

Като отслабнете дори с килограм-два, тялото ви ще се промени и ще започне да изглежда и да се държи различно. Любовните дръжки ще се стопят, мускулите на краката ви ще се засилят, коремът ви ще бъде по-тонизиран. “Промяната във формата на тялото и размера понякога може да бъде придружен от по-комфортно усещане за тялото, а това води до по-голям комфорт в секса, по-голямо желание да съблечеш дрехите си и по-малко задръжки в леглото”, казва д-р клиничният психолог д-р Рамани Дурвасула, автор на книгата You Are Why You Eat.

По-силни сте

Не е важно дали сте правили безброй лицеви опори и километрични спринтове, дори само няколко минути упражнения на ден, вие отслабвате, а тялото ви става по-силно. “По-силните мускули означават по-добри движения и баланс, и по този начин има по-малък шанс от падане или да се нараните”, казва Рийд.

Емоционалните ползи

Не само вашето тяло има полза от загубата на тегло, но и вашето самочувствие. “Когато се чувстваме страхотно в нашето тяло, ние се чувстваме по-секси”, казва психологът Алексис Конасон. Той допълва, че често хората са разсеяни по време на секс, защото се взират в недостатъците си. Вместо да се притеснявате за това как вашия партньор вижда тялото ви в момента, приемете го такова, каквото е и се оставете на насладата. “Отслабването, ако се прави по здравословен начин, често може да свърже хората към телата им – те стават по-внимателни с това, какво приемат като храна, стават по-активни и са по-наясно със себе си физически”, казва д-р Дурвасула.

Повече оргазми

Упражненията може да помогнат на вашия тонус и да подобрят кръвообръщението. “Всяко действие, което увеличава притока на кръв към големите мускулни групи в областта на бедрата, седалището и таза, като йога, бързо ходене или каране на велосипед в продължение на 20 минути три пъти седмично, също ще помогне за по-добрата циркулация на половите органи, което ще увеличи сексуалното желание”, казва д-р Фичек. А с по-добро кръвообръщение, повече оргазми.

Ще горите повече калории

С отслабването и включването на упражнения, ще започнете не само да искате повече секс, но и да се стараете повече в леглото. А това ще доведе до повече изгаряне на калории. Всички знаем, че секса топи сланинки. Една 30-минутна сесия с любимия, например, изгаря до 100 калории.