Звучи ти странно? Но е факт, че как се целуваш може да разкрие доста за теб!

Когато сравняваш първата целувка с първия път в леглото … Да сме честни, кофти мачкането на чаршафите може да се подобри с времето. Но лошата целувка? Буквално няма да имаш времето, за да видиш както следва след нея. Така че, ще е изключително целесъобразно да проучиш какви съобщения обменяме, когато разменяме и слюнка.

Падам си по теб

Дори шимпанзета и слоновете се целуват. Както пише в книгата „Наука за целуване“, една целувка увеличава серотонина, допамина, окситоцина и епинефрина – разпалвайки искри на еуфория и привличане. Целуването ни помага да оценим потенциалните си партньори, пък казва психологът Гордън Галъп, в „сложен обмен на много сложна информация – докосване, мирис и самите химикали вслюнката. При лоша целувка, допълва още той, тези сигнали не стимулират забивка или пък последвала среща.

Не искам само целувки

На първо място, мъжете и жените не непременно търсят едно и също нещо от една целувка. В проучване сред студенти от 2007 г., повечето дами са заявили, че няма да правят секс, без първо да се целуват с въпросния някой, но мъжете не са толкова заинтересовани от това и не им пречи просто да си легнат с някого без дори да докоснат устни в устни. Представителите на силния пол обикновено използват целувката, за да увеличат вероятността от секс. Мъжете, също така предпочитат „по-голям обмен на слюнка„, защото по този начин засилват шансовете си – вече имаш пълното право да обвиняваш за кофти първата целувка (с много лиги) еволюцията. Други изследвания обаче сочат, че когато си в сериозна връзка и с твоята половинка се целувате по-често, то това значи, че отношенията ви са „камък“ – да, тук не се следи колко често правите секс, а колко често се целувате! Иди и ги разбери тея учени?!?!

Целуването свързва хората

Скорошни проучавания сочат, че по-дългата целувка определено свързва хората повече. И то само по-какъв начин. Оказва се, че чрез целуването осен, че увеличаваш всички онези неща, които ти споменахме по-горе, се чувстваш и по-близък до определения човек, тъй като двамата вече сте обменили нещо съкровено. Друго пък изследване сочи, че ако се целуваш по-често и по-дълго има огромна вероятно да увеличиш живота си с минимум 5 години.

TrafficNews.bg