Повечето двойки се нуждаят от 5 до 10 минути, за да достигнат оргазъм. Как да удължим удоволствието в леглото?

Вижте пет ефективни трика:

Владейте дишането си

Преждевременният оргазъм има много общо с това как вие и вашият партньор дишате. Ускореното дишане е един от сигналите за приближаване до сексуално "прекъсване". Ако поемете контрола върху честотата на вдишването и издишването и можете да вдишате по-бавно и по-дълбоко в точното време, почти сигурно ще продължите желания ефект.

Използвайте език

Номерът за удължаване на удоволствието от секса е в използването на език. Не, не става въпрос за орален секс или необичаен разговор. Готови ли сте за пълно сексуално удоволствие? Издърпайте езика през горното небце зад зъбите. „Кликването“ почти сигурно ще забави приятния резултат за известно време и ще можете да се наслаждавате на процеса още по-дълго.

Правете интимни упражнения

Друг безопасен начин за удължаване на сексуалния контакт при жените е упражняване на мускулите на тазовото дъно с упражненията на Кегел. Класическа версия: бързо стиснете и отпуснете мускулите на влагалището в рамките на 10 секунди, след което почивайте колкото искате. Изпълнявайте това упражнение в 3 групи няколко пъти на ден. Това е не само полезно за удължаване на половия акт, но също така помага на една жена да се подготви за раждане, да регенерира тъкан след раждането на бебе и да предотврати много възпалителни процеси в областта на гениталиите.

Променете позицията

Правилно избраните сексуални позиции могат да забавят удоволствието - „мъжът отгоре“ (партньорът трябва да забави ритъма на движение, да поеме дълбоко въздух и да затегне коремните мускули); „Жената отгоре“ (прост начин за удължаване на сексуалния контакт без допълнителни натоварвания, особено ако мъжът не лежи, а е на половин място); странична стойка (изисква най-малко физически усилия от двамата партньори, просто разклатете малко тялото си).

Не забравяйте предиграта

Най-вкусната версия на разширеното удоволствие е дългото въведение. Много партньори са твърде заинтересовани от вълнението си по време на секс и искат да се възползват от ситуацията възможно най-скоро. В момента (това важи особено за мъжете) те са нервни и тревожни, защото "всичко върви много добре" и не искат да загубят самообладание. А сега си представете, че правенето на любов не е „маратон“, а момент на релакс и удоволствие. Съгласете се за романтично въведение, флиртувайте с партньора си, дразнете го, превърнете случващото се в атрактивна игра, в която всеки се наслаждава на дистанцията и не иска това да „свърши“.