Не само мъжете се притесняват от това как ще се представят в секса. Жените също изпитват огромен натиск да задоволят партньорите си. “Дали е възбуден?”; „Аз достатъчно добра ли съм?”; „Какво трябва да правя сега?”. А когато се впуснеш в екшъна, трябва да се чувстваш секси, а не да се колебаеш. Говорихме с няколко сексперта, които дадоха идеи как да поддържаш своето самочувствие високо и в спалнята и да си ССС (супер смела в секса). Със сигурност това отношение ще разтърси не само твоя свят, но и неговия, пише Cosmopolitan.bg.

1. Звукови ефекти

Стенанията, въздишките и другите звуци на възбуда могат да ви накарат да се чувствате като рок звезди, така че колкото по-ентусиазирано го правите, толкова по-добре. Шери Мейърс, терапевт и автор на „Да си поприказваме или да изневерим: Как да усетим изневярата, да изградим отново любовта и да укрепим връзката си срещу забежки  (Chatting or Cheating: How to Detect Infi delity, Rebuild Love and Affair-Proof Your Relationship) предлага да се запишете, докато правите секс и да си го пуснете като фон следващият път, когато правите любов.

ОПИТАЙ СЛЕДНОТО: Обади му се на мобилния на работа и му пусни минута или две от последния път като подготовка за вечерта.

2. Остави прелъстителката в теб да се развихри

Опитай нещо ново. Секс на обществено място, връзване или превръзки на очите – новите преживявания ще дадат ново измерение на секса.

“Колкото по-мръснишко или стряскащо, толкова по-добре”, обещава Мейърс. „Когато експериментираш сексуално и отприщиш секси сирената в себе си, ще опознаеш по-добре себе си, тялото си и партньора си по нов начин.”

ОПИТАЙ СЛЕДНОТО: Ако мечтаеш за сексуално преживяване, вдъхновено от 50 нюанса сиво, превърни тази фантазия в реалност. Някоя вечер го изненадай с чифт белезници или чувствено напляскване. Ако и на двамата ви хареса, това може да открие един цял нов свят за двама ви с спалнята.

3. С акцент върху одеждите

Няма нужда да си модел Victoria’s Secret, за да изглеждаш зашеметяващо. Облечи нещо, което обичаш, като съчетаеш дантелено потниче с панталоните на копринена пижама или пък памучна нощничка. Но не се ограничавай само с това! Вдигни си косата на кок, свали бельото, сложи си опушена очна линия – каквото ще те накара да се чувстваш като прелъстителка.

ОПИТАЙ СЛЕДНОТО: Ако обикновен носиш тъмни цветове, облечи нещо в ярко пожарникарско червено или пък обуй под нощницата гащички, които могат да се изядат. Когато измисляш тоалет, който то той ще иска да разкъса, ти дава сила и самочувствие.

4. Палави мисли

Да се настроиш на секс вълна не е като да натиснеш копче. „За жените е необходимо определено време за настройване, за да преминат от ролята на завоевателката от ежедневието  към секси богиня,” обяснява Мейърс. Достатъчно е да кажеш „ДА! Искам го!” за да дадеш старт на веселбата. Игнорирай разсейващите елементи и мисли за всички неща, които искаш да ти направи твоята половинка. „Когато си възбудена в мислите си, тялото ти бързо  ще последва”, добавя Мейърс.

ОПИТАЙ СЛЕДНОТО: Помисли си за сексуална фантазия и я разиграй наум. Представи си какво би искала да направиш и да ти направят.

5. Влез в ролята

Ако си свенлива, и държиш винаги да го правите на тъмно, може би малко игра на роли ще те превърне в тигрица между чаршафите.

ОПИТАЙ СЛЕДНОТО: Уговорете се да се срещнете в бар, но да се преструвате на непознати. Приеми ролята на секси прелъстителка: вземай решенията, накарай го да прави каквото искаш. Не излизай от ролята. Колкото по-често го правите, толкова повече това ще се усеща не просто роля, а твоето ново уверено аз.

6. Поеми контрола

Ако обикновено чакаш любимия ти да инициира секса, промени малко нещата и поеми водещата роля. Прошепни му „Искам те” веднага, щом влезе в стаята. „Това ще го накара да се чувства желан, мъжествен и най-вече обичан, а на теб ще ти даде усещане на увереност и новооткрито удоволствие”, обещава Мейърс.

ОПИТАЙ СЛЕДНОТО: Облечи нещо ново или пък абсолютно нищо! „Тръгни към секса като към приключение”, предлага Мейърс. „Това е идеалната възможност да откриете нова поза, целуване по нов начин или да се докосвате някъде, където досега не сте и така да изпитате ново усещане, което ще прибави страст към познатия секс.”