Изневярата може да нанесе много вреда на връзката ви, особено ако се повтори няколко пъти. Някои мъже са просто склонни към изневяра, така че е добре да знаете кои сигнали разкриват кой е неизменният прелюбодеец.

Те са много импулсивни

Има хора, които са импулсивни в различни сегменти от живота, но има и хора, които са много импулсивни, особено що се отнася до секса. Ако бъдат поощрени с чаша алкохол и им се предостави възможност, те ще започнат да изневеряват, без да мислят за последствията. В някои случаи импулсивността може да бъде симптом на сериозен проблем, като психично заболяване.

Те използват измамата, за да излязат от връзка

Някои хора просто не знаят как да се оттеглят от съществуващите отношения по зрял и разумен начин. Те често използват измамата като билет, за да излязат от емоционална връзка с друг човек. Други, от друга страна, не могат да приемат факта, че наистина искат да прекратят връзката, докато не бъдат измамени. След това мъжът се надява партньорката му да разбере, че той й изневерява и че тя ще бъде инициаторът на раздялата.

Те не искат да се обвързват

Хората, които се страхуват да не бъдат обвързани, са склонни да изневеряват всеки път, когато трябва да направят крачка към бъдеще в една връзка - да започнат да живеят заедно, да се женят. Ако вашият партньор е бил неверен в един от тези моменти в съвместния живот, има вероятност той да продължи да го прави и в бъдеще.

Усетете страха от интимността

Мамейки себе си, неверните хора се опитват да саботират отношенията със самите себе си. Те изневеряват, когато връзката стане твърде добра. По някакъв начин те вярват, че не заслужават да бъдат в добри отношения и се чувстват близки с друг човек, като саботират връзката си с изневяра. Техният голям проблем е страхът от интимността и те просто не издържат на много чувства.

Не може да живее моногамно

В повечето случаи хората, които са неверни, не осъзнават, че моногамната връзка не е за тях. Някои мъже просто се чувстват привлечени от повече жени едновременно и искат различни форми на връзка. Те често се страхуват, че ще пропуснат нещо, ако останат във връзка само с една жена. Те също се чувстват хванати, притиснати и задушени. Такива мъже не могат да бъдат верни.