Лятото, топлината, полъхващият бриз и морските вълни повишават градуса на страстите. Затова и летните флиртове са истинска тръпка, защото са придружени от всички тези предразполагащи обстоятелства, които лятото предлага. Понякога обаче те са нещо повече от това. Ако сте си прекарали чудесно с някого това лято и искате нещата да се развият в истинска връзка, вижте как да успеете да осъществите желанието си.

Какво трябва да направите, за да превърнете летен флирт в пълноценна връзка?

Не пресилвайте нещата

Най-лесният начин да прогоните някого е като му се натрапвате, натрапвате му желанието си за обезателна връзка, изглеждате прекалено достъпни. Не бъдете в краката му, ако наистина искате да продължите заедно. Бъдете умерени и не пресилвайте нещата. Нека се случват лека-полека, пише Az-jenata.bg.

Или пък дайте малко тласък

В зависимост от реакциите на партньора ви се ориентирайте кога и колко да натиснете, за да покажете все пак интереса си към него и желанието си да превърнете отношенията си в нещо повече от лятна забежка.

Поставете граници

Определете вида на вашата връзка. Важно е да знаете в какъв етап сте и какви точно са взаимоотношенията ви. Ако връзката ви е неангажираща на този етап, оставете я така, не пресилвайте нещата. Ако пък е започнала да се превръща в нещо повече, назовете го. Бъдете честни един с друг.

Не прекалявайте със социалните мрежи

Най-честото, което ви идва наум да направите, след като сте си паднали по някого, е да преровите профила му във Фейсбук до самото му начало. Любопитни сте да разберете дали крие нещо, с кого е публикувал снимки преди, как е изглеждала бившата му. Не прекалявайте с това занимание, за да не си извадите грешни изводи.

Дръжте се естествено

Напълно нормално е да искате да се харесате на човека, към когото сте започнали да проявявате чувства. Искате той да ви види в най-добрата ви светлина, да блеснете с постиженията си в работата си, със забавните истории и тези, които не са за разказване пред хора. Поспрете се за малко. Има време тези истории да бъдат разкрити. Не ги пускайте в пространството, само за да привлечете внимание. По-скоро се опитайте да сте максимално искрени и непресторени. Ако се държите естествено и непринудено, ще направите най-добро впечатление.

Говорете за това

В крайна сметка няма нищо лошо да признаете чувствата си и да поискате от обекта на вашия интерес да определи своите. Към края на летния ви флирт трябва да сте наясно какво да очаквате в бъдеще. Бъдете откровени един с друг.