Аналният секс отдавна не е тема табу, дори напротив! Редица сексолози са убедени, че ако го практикувате с правилния човек, това може да ви сближи още повече. Разбира се, всичко зависи от вашите лични предпочитания и възприятия, но ако сте твърдо убедени, че искате да се отдадете на това удоволствие, то е важно да знаете няколко неща за него.

Преди всичко трябва да се запознаете и с рисковете, които крие аналният секс.Доказано е, че опасността от предаване на полови болести е с 30% по-голям при аналният секс от който и да е друг. Затова бъдете много предпазливи.

Винаги използвайте презерватив.

Това си остава най-сигурната защита срещу инфекции и болести. Трябва да знаете обаче, че в никакъв случай не трябва да използвате един и същи презерватив отпред и отзад. В анусът има твърде много бактерии, които полепват по кондома и се пренасят във вагината, а това може да доведе до сериозни неприятности. Не позволявайте каквото и да е тяло, било то пенис, пръст или играчка, което е било в контакт с анусът ви след това да влезе във вагината ви.

Използвайте лубрикант.

Ако вече сте имали няколко неуспешни опита за анален секс то причините могат да бъдат две – липса на психическа нагласа и неправилно проникване.Добре е да знаете, че аналният отвор няма смазващи жлези, затова задължително използвайте лубрикант. Той ще направи проникването далеч по-лесно, ще намали значително болката и ще ви предпази от по-сериозни усложнения, като разкъсвания и охлузвания.

Никога не пропускайте любовната предигра.

Тя е особено важна, защото, ако не сте достатъчно възбудени, няма да изпитате никакво удоволствие от аналния секс, дори напротив. От изключително значение е психическата нагласа. И двамата трябва са сте достатъчно предразположени и най-важното – да не бързате. Не е казано, че трябва да се случи веднага. Понякога всичко е въпрос на опити и улучване на точния момент.

Направете си клизма.

Да, знаем, че думата клизма не е особено възбуждаща, но повярвайте тя ви е необходима. Ако си отделите половин час в банята с иригатора (уредът, с който се извършва клизмата) 5-6 часа преди половия акт, ще се чувствате много по-спокойни и предразположени. Иригатор може да си закупите от всяка една аптека и освен за клизма преди секс, той е отличен вариант за прочистване на организма.

Направете го под душа.

Доказано е, че водата действа успокоително и отпускащо. Ето защо банята е отлично място да опитате анален секс. Тя обаче не изключва всички по-горе изброени препоръки. Съществуват много видове водоустойчиви лубриканти, които може да използвате без проблем и във ваната. Но никога не си мислете, че водата може да замести лубриканта!

Опитайте подходящите пози.

Някои пози са особено удобни за практикуване на анален секс, защото улесняват проникването. Такива са:

Поза Костенурка

При нея тялото на жената е свито почти на топка, като е коленичила със събрани крака, а дупето й е издадено нагоре.

Поза Заден вход

При нея жената е легнала по корем, като е разтворила широко краката си и партньорът й я покрива отгоре или е със събрани крака, а партньорът й я е обкрачва.

Имайте си доверие и бъдете внимателни един към друг.

Аналният секс може да бъде както зашеметяващ, така и пълна катастрофа. За да избегнете провала е необходимо да познавате добре партньора си и да му имате пълно доверие. Мъжът има най-важната роля тук. Той трябва да предразположи жената и да пипа леко. Ако я заболи, той веднага спира или забавя темпото. Хубаво би било да обсъдите нещата преди да опитате анален секс, разберете какво е мнението на човека до вас и най-важното – съобразете се с него. Не го притискайте и не настоявайте! Ако и двамата имате желанието, то тогава нищо не ви пречи да опитате, като следвате всички изброени по-горе съвети.

TrafficNews.bg