Първите месеци на връзката са страхотни. Вие сте влюбена, светът е розов, всеки ден научавате по нещо ново за партньора си и броите минутите, в които ще сте заедно. Но когато „меденият месец“ в отношенията ви приключи, започвате да искате повече време за себе си.

Това е нормално, но не е никак лесно за обяснение пред половинката, тъй като той може да се почувства отхвърлен. Подходете по следния начин:

Бъдете умни

Партньорът ви може да реши, че вече не ви е интересен и затова страните от него. За да избегнете това, докато обяснявате ситуацията, обяснете му и какво сте планирали заедно за вечерта и за следващите вечери, така че да не се почувства изолиран.

Създаването на време за лично пространство, не означава раздяла или че повече няма да правите разни неща заедно. И той трябва да го разбере, пише Tialoto.bg.

Обяснете причините

За да ви разбере по-добре, трябва внимателно да му обясните причините за вашето решение.

Връзката ви е все така здрава

Много е важно той да разбере, че не е виновен за това решение. Нито че има проблем във връзката ви. Завъртете нещата така, че тази дистанция в определени моменти да е възприета за помощник, който заздравява връзката ви.