Случвало ли ви се е да се оплаквате понякога от половинката си? Присъстват ли в ежедневието ви изречение от рода на: "Ох, много си разсеян, постоянно забравяш нещо!"; "Всичко трябва да правя сама, ти нищо не правиш, както трябва"; "Очаквам от теб да станеш по-отговорен..."; "Голям си търтей, по цяла вечер лежиш пред телевизора!" Ако е така, тази статия може да ви помогне да промените това! Ето какво съветва семейният консултант Неви Боджукова.

Щастливите и успешни мъже се нуждаят от:

Време. Не го притискайте, не очаквайте от него да направи всичко, което поискате, веднага. Дайте му малко време да го обмисли, да реши как да го направи. Дори, когато го питате нещо, не бързайте с въпроса: "Ти слушаш ли ме?" - слуша, но за разлика от жената му трябва повече време, за да отговори.

Внимание. Интересувайте се от това как е минал денят му, какво се е случило на работното му място, изслушвайте го с интерес и разбиране! Показвайте му, че той е важен за вас! Така ще го накарате да се чувства значим.

Възхищение. Казвайте му колко е страхотен, изтъквайте добрите черти на характера му, хвалете неговите професионални качества и социални роли – колко добър баща е, колко добър приятел е, колко добър син е. Това ще го стимулира да показва най-доброто от себе си, за да затвърди вашето мнение.

Комплименти. Не си мислете, че само жените обичаме комплиментите. Мъжете също се нуждаят от тях. Затова не забравяйте да казвате на половинката си мили думи и комплименти. Това ще му даде увереност и самочувствие и няма да има нужда да ги търси в лицето на някоя друга дама!

Вяра в него! Нали знаете израза: "Зад всеки успял мъж стои една умна жена!". Умните жени знаят колко е важно да вярват в успеха на мъжа до тях и винаги да му напомнят, че той може да постигне всичко, което иска, и че вие нито за миг не сте се съмнявали в неговите възможности! "Вярвам, че ще успееш!" е изречение, което прави чудеса!

Уважение. Уважавайте партньора си! Не се дръжте с него като с дете, а като с равен, като с приятел. Не го критикувайте, особено пред други хора!

Доверие. Спрете да се съмнявате и постоянно да контролирате всяко негово действие. Спрете да му напомняте и казвате какво има да прави и как да го направи. Доверете му се и го оставете да покаже на какво е способен. Ако не го направи, както вие очаквате, похвалете го и му кажете, че следващия път ще го направи по-добре и от вас!

И най-важното - щастлива жена! Спрете да хленчите и да се оплаквате. Вместо това се усмихвайте и се радвайте на живота и на съпруга си. Щастливата и позитивна жена може да промени и най-сърдития мъж!

Опирайки се на трудно извоюваните истини на древната мъдрост, както и на дълбоко лични уроци от собствения си живот и клинична практика, Питърсън предлага 12 нови принципа, които ще ви поведат към по-смел, истински и смислен живот.

Джордан Питърсън използва уникална техника за провокиране на мисълта и насочва читателя към решаване на личните му проблеми. Той сякаш намира най-краткия път към истинското и доброто във всеки човек. Този подход ще ви позволи да видите истинската красота в себе си и в другите около вас.