За всички нас е ясно, че мъжете много по-лесно се задоволяват в сексуално отношение. При нас жените обаче не е така. Ние се нуждаем от много ласки и внимание по време на любовната игра и по време на самия акт. Често срещан проблем при мъжете е преждевременното или твърде бързо свършване. Това не е сериозен проблем в нашите очи, особено, ако партньорът ни е добър любовник и знае как да ни задоволи дори и без същински полов акт. И все пак, преждевременната еякулация притеснява много мъже и ние трябва да знаем как да им помогнем да я преодолеят.

По правило трябва да си примирите, че първият път е бърз. Така е с почти всички мъже, особено в по-млада възраст. Ако се случи партньорът ви да е също толкова бърз и при следващите сексуални актове, значи трябва да се научите взаимно да си помагате за удължаване на удоволствието. 

Какво и как е добре да правите?



Когато усетите, че той наближава края, е добре да прекъснете сексуалния акт.Ако сте отгоре, той просто трябва да ви спре или той сам да го направи. Спрете за около минута и се отдайте на ласки и целувки. След това като продължите, определено ще е за по-дълго време.

Сменяйте по-често позите.Така ще си помогнете да променяте точките, които се стимулират във въпросния момент и нивото на възбуда ще се променя, в следствие на което сексуалният акт ще се удължи.

Притискайте „главичката“.Когато усети, че наближава края, вашият партньор може да хване и притисне главичката на пениса си. Това ще понижи възбудата му. Не го правете вие, защото може да има обратния ефект.


Поемайте инициативата. Противно на очакванията, когато жената е отгоре, еякулацията може да се забави. Защо? Макар той да се възбужда много като ви гледа, фактът, че вие контролирате движенията и евентуално забавяте темпото, може да се отрази благотворно на дължината на половия контакт.

Удължавайте любовната игра. Ако той е страшно разгорещен, не сваляйте гащите на секундата, а си доставете по-дълго удоволствие с любовната игра. Това ще ви помогне да се отпуснете и да не правите секс набързо. 

Нека той не се концентрира върху тази част от вас, която най-много го възбужда. Ако например го побъркват гърдите ви или начинът, по който го гледате, докато правите секс, то тогава да се опита да разсея вниманието си от там. Това ще тушира положението.

Обикновено преждевременната еякулация на мъжете отшумява с редовния сексуален живот, както и с трупането на годинки. Ако вашият любим продължи да бъде притесняван от този неприятен проблем, е добре да се обърнете към специалист. Лечението е медикаментозно, не е никак страшно и почти винаги е ефикасно.

TrafficNews.bg