Мъжете са най-щастливи на 37-годишна възраст, защото тогава са доволни от всички аспекти на живота (работа, любов, семейство), потвърдиха многобройни изследвания. Но британският Daily Mail отиде крачка напред и разкри още няколко интересни факта за мъжете.

Съдбовното „да“ най-често се произнася на 32-годишна възраст, а година по-късно те имат първото си дете, намират първата си работа средно на 21 години, сменят работата шест пъти в живота, прекарват 125 дни в отпуск по болест и изпитват романтика на работното си място поне веднъж.

На 23-годишна възраст те обикновено държат шофьорския си изпит (48% от тях от първия опит), на 29 години най-много се радват на секса, а година по-късно вече имат проблем с биреното коремче. На 35-годишна възраст мъжете се грижат сериозно за външния си вид, а повечето страдат от плешивост, която се наследява при около 40 процента от мъжете.

В началото на петото десетилетие те смятат, че вече не са привлекателни за жените и след това се борят с кризата на средната възраст.

Жените смятат, че мъжете са узрели на 43-годишна възраст, когато са изправени пред първия си развод, а на 49-годишна възраст обикновено изневеряват. На 50-годишна възраст мъжете печелят най-много.