Два технологични гиганта - Майкрософт и Епъл - са обединили силите си да се преборят срещу прелюбодействата, да спосяват бракове и да накарат хората да бъдат отговорни. Поне така пише now8news, цитиран от няколко български медии. Според информацията технологичните гиганти са създали "генитален имплант", който веднага ще ви алармира на клетъчния телефон, ако партньорът ви кръшка. Чудото било наречено Commit-Tech и трябвало да започна да се продава от двете компании през ноември.

Описанието на джаджата е доста цветущо. Commit-Tech представлявал малък чип, който се имплантира на върха на пениса на мъжа и във вулвата на жената. Тези два микрочипа са синхронизирани заедно със софтуер, който се инсталира в клетъчния ви телефон. Ако по което и да е време тези чипове са замесени в каквато и да е сексуална активност, без участието на втория чип, на клетъчния ви телефон ще бъде отразено, че половинката ви в момента кръшка. Една импровизирана секс-аларма, която да върне верността на мода и да спаси редица връзки.

Да, ама не. Това щеше да е така, ако новината беше истинска. Но тя не е, а е гавра. Една от многото, които се разпространяват в интернет и заблуждават склонния да вярва на всичко прочетено читател. Шегата обаче е била взета насериозно от доста медии, които не са си направили труда да проверят нейната достоверност. Изглежда, никой в тях така и не се е замислил, че Microsoft и Apple трудно биха си сътрудничили, а подобна... "кауза" едва ли ще е нещото, което ще ги накара да обединят усилия. 

Разбира се, подобна "новина" няма да е достатъчно солидна, ако не е придружена с цитат от някой от разработчиците. В случая честта се пада на някой си "Стивън Тритън". "Това е прекрасна идея и ние смятаме, че е време двойките да започнат да бъдат по-отговорни за своите постъпки", уж казва разработчика. "Няма да има начин да лъжеш партньора си и да ти се размине. Ако той или тя пък не иска да си инсталира този имплант, можете да си помислите сериозно дали наистина е човекът за вас", доукрасява мнението му някой ухилен писач, създавайки опасността няколко двойки да се разпаднат заради спор за несъществуващи импланти.

Ако и вие се притеснявате, че половинката ви изневерява, ще трябва да го проверите по друг начин. Чипове за гениталии не съществуват. Засега. А и сериозно ли бихте направили подобно нещо?

TrafficNews.bg