Връзките са сложни. И понякога трябва да измисляш добри стратегии, за да привлечеш вниманието на някой мъж.

Може би си в дългогодишна връзка, и преживявате труден момент – той е студен и имаш чувството, че губи интерес. Изглежда сякаш се отдръпва, и не знаеш как да се справиш в тази ситуация.

Може да започваш нова връзка и не искаш да я провалиш. Искаш всичко да върви гладко, но въпреки че е все още рано да се каже, имаш чувството, че той се отдалечава.

Поеми си дълбоко въздух и забави темпото, пише Lifetime.bg.

Повечето жени ще реагират пресилено и ще направят някакви глупави неща, за да спечелят вниманието му. Но няма да стане, защото начина да получиш вниманието му е друг.

За ситуации като тази, най-доброто лекарство е игнорирането.

Дори да изглежда просто и доста очевидно, когато са намесени емоциите , е трудно да контролирате действията си. Понякога се хващаш в крачка как правиш нещо, което си се заклела, че никога няма да направиш.

Ако някой ти разкаже история за жена, която праща съобщения на един мъж, дори той да не отговаря на нито едно, сигурно ще кажеш, че никога не би постъпила по същия начин и би го игнорирала. Но ето че правиш същото, дори да си обещала, че няма. И съвсем простичко решение да го игнорираш, изглежда толкова трудно.

Игнорирай нуждата да преувеличаваш емоциите си.

Това е капан, в който падат много жени. Мислят си, че мъжете изпитват емоции по същия начин като тях. И правят грешката да показват всичките си емоции прекалено рано.

Мъжете може да се уплашат от това. Техния мозък работи по различен начин от този на жените. Отнема им повече време да си разяснят нещата и да бъдат сигурни какво изпитват преди да го споделят.

Затова забави темпото, за да стигнеш неговото, и показвай емоциите само, когато и той е готов да покаже своите.

Като му даваш време и пространство, той ще започне да се чуди защо си се променила, и защо не му даваш толкова внимание колкото  преди, и това ще го накара да тръгне след теб.

Спри да игнорираш себе си и той също ще спре да го прави

Постави се на първо място. Направи живота си такъв, какъвто го искаш. Обръщай внимание на собствените си нужди, на учението, приятелите и семейството си, работата, кариерата, плановете, мечтите и интересите си. Имаш собствен живот, а той ще бъде само важна част от него. Ако постоянно се съобразяваш с него, той ще свикне и няма да цени времето ти. Той трябва да нагажда плановете си към твоите, а не обратното, поне понякога.

Горещо и студено.

Ако пък постоянно го игнорираш, той ще се умори след определено време. Ще види, че удря на камък всеки път и няма никакъв шанс с теб.

Намекни му, че има надежда. Играй ролята на ледената кралица, но от време на време му напомняй, че имаш топло сърце.

Проведи разговор с него и му покажи, че се интересуваш какво има да каже. Това ще го накара да иска да говори повече с теб и да ти обръща повече внимание.

Намерете баланса между игнорирането и вниманието. Не искаш да бъдеш прекалено студена с него, но и не искаш да изглежда, сякаш се нуждаеш от него. Играй на топло и студено, давай му точно толкова колкото да задържиш интереса му . Балансирай.

Накарай го да ревнува

Мъжете имат силен състезателен дух и всичко, от което се нуждаят е да изпитат малко ревност, за да ви обърнат внимание. Те може и да не виждат какво имат, преди някой да се опита да им го отнеме.

Да разпалите ревност е една от най-опасните тактики, защото може да му изпрати сигнал, че не се интересувате от него, а от някой друг. Така че внимавайте да не прекалите с игричките. Нуждаете се от малка искрица, а не пожар.

Извода е, че мъжете са просто устроени и ако ги преследваш, ще се отдръпнат, но ако ги игнорираш, те ще започнат да преследват теб.