Езикът на тялото е изключително важен, когато става въпрос за привличане – и задържане – на партньор. Но какво да кажем за ухапване на устни? Ето няколко съвета за вас.

Когато става въпрос за привличане на онази красавица в бара, хапането на устни винаги е едно от нещата, които много хора предлагат. Доста общоизвестно е, че това действие е наистина секси, но спирали ли сте някога да се запитате защо толкова много хора го предлагат?

Защо това наистина странно, произволно нещо е толкова привлекателно? Истината е, че науката защо датира от много, много години. Ще трябва да разгледаме някои специфики на човешката еволюция, за да определим защо това е много закачлива форма на езика на тялото.

Флиртът като цяло е най-вече езикът на тялото
Разбира се, хапането на устни работи и разбира се, можете да флиртувате с думите си и да изпуснете наистина забавна реплика, но по-голямата част от флирта винаги идва от тялото ви.

Начинът, по който стоите, как докосвате косата си и дори колко далеч се навеждате към човека, с когото говорите, са отличителни начини за истински флирт.


И познайте какво, те не винаги са доброволни. Телата ни говорят език, напълно чужд дори на нас.

За щастие, има много учени, които са посветили живота си на това да научат какво означават телата ни, когато правят специфични движения, което ни помага да научим страшно много за флирта. [Прочетете: 15 признака, че някой флиртува с вас, а не просто е приятелски ]

Защо езикът на тялото е важен?
Когато става дума за комуникация от всякакъв вид, вярвате или не, езикът на тялото е най-важният аспект. Дори е по-важно от думите, които използвате. Всъщност около 80% от значението на едно съобщение се съдържа в невербалната му част.

Някои хора намират това за изненадващо, тъй като обикновено се фокусираме толкова много върху това, което казваме. Но невербалният език и езикът на тялото са жизненоважни, когато става дума за взаимоотношения, независимо дали се опитвате да привлечете нов човек или сте с някого от дълго време.

Изследванията са установили, че способността за изпращане и декодиране на езика на тялото е свързана с популярност, привлекателност, успех и цялостно благополучие. [Прочетете: Как да флиртувате с докосване и да използвате фин език на тялото, за да съблазните всеки ]


Причините, поради които езикът на тялото ни е толкова важен
Самото знание, че 80% от значението на едно съобщение е в невербалната му част, прави езика на тялото важен. Но преди да преминем направо към съблазняването на ухапването на устните, нека го разбием още повече и да поговорим за конкретните причини.

1. Той съобщава нашите чувства и нагласи
Помисли за това. По-трудно ли ви е да контролирате думите или действията си?

За повечето хора е по-лесно да контролират думите си. Например, може да кажете „Обичам те“ или „Харесвам те“, но ако наистина не се чувствате така, няма да можете да го покажете чрез действията си.


С други думи, действията ви ще противоречат на думите ви. Както се казва, „Действията говорят повече от думите“.

Всичко, което правим с езика на тялото си, подсказва на другите хора как се чувстваме и какво е отношението ни в момента. Независимо дали го знаете или не, вие винаги изпращате съобщения с вашите невербални действия. Истинските ни чувства винаги се познават, като погледнем телата си. [Прочетете: Езикът на тялото на мъжете и 35 съвета, за да разберете веднага дали той е започнал да ви харесва ]


2. По-правдоподобно е
Тъй като нашите истински чувства и нагласи излизат в тялото ни, това ги прави по-правдоподобни. Както беше посочено по-горе, ако нечии думи и действия не съвпадат, хората почти винаги ще вярват на действията им.

Тъй като хората в повечето случаи не осъзнават действията си, те не могат да ги контролират. Те се случват на подсъзнателно ниво. Случвало ли ви се е някой да каже: „Защо ме погледна така?“ И вие отговорихте с „Какъв поглед? Не съм те погледнал!“

Но ти го направи. Другият го е видял, а вие дори не сте разбрали. Виждате ли, хората винаги осмислят нашите невербални действия, независимо дали го знаем или не. Или дали наистина са точни или не. [Прочетете: 23 интензивни признака на неизказано взаимно привличане между двама души ]

3. Играе основна роля в отношенията
Тъй като по-голямата част от нашата комуникация се случва на невербално ниво, това играе огромна роля във всички наши взаимоотношения. Например, ако гледате през бара към някой, който е горещ, зрителният ви контакт ще покаже интереса ви. След това, ако прехапете устните си, те наистина ще разберат намека.


Независимо дали става дума за намиране на половинка или задържане на половинка, невербалната комуникация и езикът на тялото са много важни във всички човешки взаимоотношения.


4. Двусмислено е
Един от проблемите с езика на тялото обаче е, че посланията са двусмислени. Връщайки се към предишния пример за „погледа“, който дори не сте знаели, че сте отправили към някого, и двамата може да имате много различни значения на „погледа“. [Прочетете: Видове докосвания – 36-те физически докосвания, които използваме и какво означават те ]

Може би за вас това е бил интересен поглед и е показал, че се концентрирате върху това, което човекът казва. Но може би за другия човек това изглеждаше критично и осъдително.

Ето защо езикът на тялото може да ни създаде проблеми. Всички знаци могат да бъдат двусмислени и тълкувани по много различни начини.

5. Непрекъснато е
Не можете да общувате с езика на тялото си. То винаги е непрекъснато и продължава. Самото сядане по определен начин на стол може да изпрати съобщение до някого, просто усмивката или прехапването на устните може да изпрати едва доловимо съобщение. Тъй като ние винаги изпращаме тези съобщения, това е непрекъсната бомбардировка от сигнали, идващи през цялото време.


6. Може да предложи сигнали за лъжа и измама
Има много изследвания, които са направени за това как можете да разберете дали някой лъже. Това е много важно при запознанства и връзки, защото нека си признаем – хората лъжат много!

Ако някой не ви гледа в очите, може да лъже. Ако говорят твърде бързо, може да лъжат. И ако поставят предмет между вас и тях, сякаш се „защитават“, това също е знак, че не може да ви казват истината. [Прочетете: Продължителен зрителен контакт при флирт – какво означава и как да го направите ]

7. Показва ниво на интерес
Така че, когато разглеждаме ухапването на устните и как това може да играе роля в отношенията, сега можете да видите, че това е само едно от многото неща, които можем да направим с тялото си, за да преминем през нивата, които представляват интерес за хората, които познаваме.

Обикновено можем да разберем колко се интересува някой от нас по езика на тялото му. Можете да разберете дали някой скучае или е изключен. Можете да разберете дали наистина ви харесват по зрителния им контакт и колко близо седят до вас. [Прочетете: 5 различни вида флирт и как да изберете този, който работи най-добре за вас ]


Защо прехапването на устни е толкова горещо?
Противно на общоприетото схващане, хората, които хапят устните си, не само се опитват да покажат колко са привлечени от вас. Други обаче тълкуват тази форма на езика на тялото като наистина секси и дори възбуждаща. Ето някои причини, поради които намираме ухапването на устни за толкова еротично.

1. Привлича вниманието към устните
Едно от първите неща, които забелязвате в някого, към когото сте привлечени, са устните му. Представяте си как ги целувате и затова те са в центъра на вниманието. Телата ни знаят това. Те са готови да покажат на потенциалните ухажори, че имате страхотни мъже.

Така че ухапването на устни просто се случва като начин за привличане на вниманието към това място. Когато видите някого, когото може да харесате, може подсъзнателно да захапете долната ни устна, така че очите му веднага да се насочат натам. Това кара колелата да се въртят в главите им. [Прочетете: Хапане на устни и 29 други секси съвета за флирт за момичета ]

2. Означава желание
Някои от най-важните неща, които правим в живота, са с устата си. Например ядете и се целувате с уста. И когато наистина започнете да желаете нещо, устните ви го знаят.


Прехапването на устните е не само знак, че искате нещо, но и начин тялото ви да потиска тези желания. Ето защо виждате толкова много тихи или срамежливи хора, които хапят устните си. Те искат да задържат това желание.

3. Устните са много реактивни
По принцип устните ви реагират много бързо на обкръжението ви и това не е само с някой привлекателен. Ако сте стресирани, чувствате се неудобно или нещастни, устните ви ще се втвърдят в линия и ще се сгънат сами.

Следователно, когато някой прехапе устните си, това показва, че има реакция към вас. Вашето тяло вижда това и веднага разпознава, че това е добра реакция.

И това е достатъчно, за да ни възбуди! [Прочетете: Как да разберете дали човек е възбуден – 22 признака, че е възбуден AF, когато сте наоколо ]

4. Показва потискане на чувствата
Хората, които искат да скрият това, което мислят или чувстват, често ще хапят устните си, защото хапането на устни е форма на потискане. Когато видим това, веднага ни прави по-любопитни какво крият.

Това любопитство може да накара някого да изглежда много по-привлекателен, отколкото сме мислили първоначално. Има причина мистериозните хора винаги да се възприемат като по-горещи. Желанието да научите повече за някого го прави по-привлекателен. [Прочетете: Как да бъдете загадъчни и да оставите всички поразени и жадуващи за още ]


5. Кара ги да изглеждат по-добре
Всички обичат еластични, розови устни. Помисли за това. Бихте ли предпочели да притиснете устните си към червени, пухкави устни или тънки, крехки устни? Хапането на устните е начин да направите устните си по-привлекателни.

Изкарва кръв на повърхността и показва на другия човек, че имате какво да предложите. Когато другият човек види устните ви да стават червени и еластични, той незабавно е по-привлечен от тях и от вас. [Прочетете: 13 съвета за физическо привличане, за да изглеждате веднага по-горещи ]

Други начини, по които телата ни показват, че сме напълно влюбени в някого
Хапането на устни не е единственото нещо, което тялото ни прави, когато сме привлечени от някого. Ето няколко други начина, по които показваме привличането си, без дори да го осъзнаваме. [Прочетете: 20 признака на привличане в първия разговор ]

1. Разтваряме краката си към тях
Това не означава, че трябва да отваряте краката си на всеки човек, който намирате за привлекателен. Ако обаче седите и някой, когото харесвате, се доближи до вас, подсъзнателно ще отворите леко краката си.


Това е форма на езика на тялото, която ви „отваря“ за нечии предложения. Тъй като това е по-уязвима позиция, тялото ви основно се подчинява на тях дори преди да го осъзнаете. Други хора забелязват това и подсъзнателно го улавят. [Прочетете: Искам да правя секс с теб – 15 начина да съблазниш някого без дума ]

2. Насочваме краката си към някого
Когато харесвате някого, естествено ще стоите и седите срещу него. Цялото ви тяло иска да види възможно най-много от тях и единственият начин да направите това е да обърнете цялото си тяло към тях.

Да отделите цялото си внимание на някого е огромен знак за флирт, който може да не опитате да направите. [Прочетете: Привличане на езика на тялото за чувствителен флирт ]

3. Жените поклащат бедра и издават гърдите си
Това очевидно е нещо, което може да се контролира, но жените също го правят, без дори да го осъзнават. Когато учените наблюдаваха позата на много жени, те забелязаха, че когато присъстват мъже, бедрата на жените се люлеят повече и гърдите им се повдигат.

Това е така, защото тялото ви знае какво е привлекателно за мъжете. Той ще реагира според това, което ще ги привлече най-лесно, а подчертаването на най-добрите ви предимства прави точно това. [Прочетете: Защо мъжете обичат жените и намират закръгленото тяло за неустоимо ]


4. Оправяне на косата
Случвало ли ви се е да видите супер горещ човек и веднага да сложите ръка на косата си, за да я погладите и оправите? Ако е така, не сте сами. Може да не правите това съзнателно като начин да изглеждате по-добре, но тялото ви го прави.

За да привлечете партньор, тялото ви знае, че трябва да изглеждате привлекателно. Като оправяте косата си, вие правите точно това. 

5. Очите ви стават по-големи
Наистина едва ли ще забележите това, освен ако край вас не мине изключително привлекателен човек. Ще разберете, че се взирате и веднага ще отместите очи. Но когато се взирахте, очите ви се разшириха малко.

Разширяването на очите ви е наистина голям подсъзнателен знак, че намирате някого за привлекателен. Това е начинът на тялото ви да се увери, че можете да видите възможно най-много от тях, като отворите очите си наистина широко.

Нямаме нужда от учен, за да ни каже колко секси е хапането на устни. Това е едно от най-важните неща, които хората забелязват, когато са привлечени от някого и честно казано, как можете да ги обвинявате?