Хората се делят на три типа: тези, които не знаят какво е фистинг, тези, които нямат идея защо хората го харесват и тези, които го обожават. За непросветените - фистинг е сексуален акт, в който единият партньор (фистър) прониква с цялата си ръка (по принцип до китката, но някои стигат и по-далеч) във вагината или ануса на другия партньор (фисти), пише Bulnews.bg.

Разбира се, да се случи този тип проникване не е толкова просто, колкото звучи - трябва да имате много лубрикант, много отпуснат партньор и поне някаква представа какво да очаквате и как да действате. Най-важното, което трябва да знаете, ако решите да пробвате тази сексуална практика:

1. Използвайте наистина много лубрикант /или специален фистинг гел/.
2. Нужно е много търпение.
3. И да си имате пълно доверие с партньора.

Какво прави фистинга приятен за някои хора? Повечето практикуващи казват, че се наслаждават на удоволствието от чувството на пълнота и натиск при проникването. Много фистъри се шегуват, че ръцете са безплатни секс играчки, които помагат не само при любовната игра, но и могат да осъществяват самия акт.

Фистингът е и любимо занимание на еднополовите двойки, особено жените, твърдят от Sexwell. Когато нямаш пенис, идеята да можеш да вкараш своя част от тялото в партньора си (или обратното) е много интимна и еротична.

Ето още няколко неща, които трябва да знаете за фистинга:

1. Не всеки ще успее да поеме цял юмрук. Понякога анатомията не го позволява, колкото и подготовка, отпускане и лубрикант да има. Следете за собствените си граници и не се насилвайте, ако не става или не ви е приятно.

2. Трябва ви абсолютен релакс. Фистингът не е нещо, което можеш да направиш за 5 минути в обедната почивка. Топла стая, комфорт и пълно доверие в партньора са три неразделни елемента на хубавия фистинг.

3. Без дълги и остри нокти по време на фистинга. Ръката ви ще бъде вътре в тялото на човек. Това означава: изрязан маникюр, загладен, без лак за нокти, измити ръце без порезни ранички. Друг вариант е да използвате ръкавица за фистинг, която ще ви спести всичко това.

4. Комуникация. Говорете, говорете, говорете. Когато ви е хубаво - кажете си го. Когато ви е некомфортно - кажете си го. Можете да си измислите и безопасна дума, която не е еротична, която да означава "спри".

5. Фистърът трябва да е убеден, че половинката му е максимално възбудена. Фистингът определено не е сексуален акт, който можете да претупате. Човекът трябва да да се отпусне и да поиска цялата ви ръка в себе си. Това важи както за аналния фистинг, така и за вагиналния.

6. Започнете пръст по пръст. Проникването с юмрук е почти невъзможно - обикновено се започва с няколко пръста, след което ръката застава в нещо като форма на "клюн". Така влиза по-лесно, а крайната точка на усилие ще бъде да вкарате кокалчетата. Проникнете ли веднъж, ръката може да се свие в юмрук вътре.

7. Щом сте вътре, използвайте ръката си. Можете да въртите китката си леко, да движите пръстите си и да местите кокалчетата на ръката нагоре и надолу. Наблюдавайте реакциите на партньора си.

8. Каквото и да правите, действайте бавно и полека. След фистинг, човекът може да се чувства така, сякаш гениталиите му са пробягали маратон. Възможно е през идните дни да се чувства леко дискомфортно, особено ако му/й е било за пръв път. Ползването на много лубрикант по време на игра и пиенето на повече вода след това обикновено облекчава неприятното усещане, но все пак може да се прояви.

Нараняванията по време на добре проведен фистинг са редки (въпреки че трябва доста да се внимава, особено ако жената е имала хистеректомия или вагинопластика). Изваждането на ръката също трябва да е внимателно, а не рязко и не веднага след оргазъм - това е болезнено за фистито. Просто изчакайте, масажирайте външната част на вагината или ануса, и внимателно изтеглете ръката си по същия начин, по който сте я вкарали. Добавете още лубрикант, ако е нужно.